начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Устен изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Устен изпит за младши съдии

Мнениеот judex » 17 Май 2009, 20:27

[quote="niq1982"]Кате, за различен от София град кандидатствах - опитах се да ти пратя лично съобщение, за да ти кажа точно, но ми изписа, че не си активирала тази опция- въпреки че балът ми стига и за София за последното място - но това са подробности...
А за авокадо - спор няма - когато си без връзки - освен яко четене, поне малко практика, ти трябва и голяма доза късмет - спор няма..........
Ама позитивното мислене също е от полза - така, че ще си позволя да кажа бъдете по - позитивни.....................
И ще ви дам един пример, че когато питах във форума как минава устния изпит - някои колеги направиха забележка на другите, които дават инфо, "че не трябва, защото сме конкуренти и нас щяло да е по - леко като знаем и др,подобни, които даже не ми се коментират"......и сега като гледам пак каква злоба се изсипва се чудя - к"вихора сме , к"ви магистрати ще ставаме............................
Колежке, след всичко, което се случи, говорите за позитивно мислене.Това, за позитивното мислене,сме го слушали и преди - от устата на един бивш министър-председател, който бе обещал да ни оправи за 800 дни.E, оправи ни за доста по - кратък срок! :D Що се отнася за това какви хора сме и какви магистрати ще ставаме - тази злоба е продиктувана именно поради обстоятелството, че нямаше справедливост.А магистрат, непритежаващ необходимите етични качества, не е никакъв магистрат! За съжаление, примери за такива магистрати в България - колкото искате!
judex
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 17 Май 2009, 20:36

Няма ли някой от тези, които са успели да ме подкрепят???????????? И смело да заявят, че благодарение на тях самите са успели ..........без да се страхуват от нападки във форума............
А какво точно се случи, бе колеги.............че три дъщери били кандидатствали - е,и??????????????какво от това? местата не бяха три ...........първо и второ, аз тези момичетата не ги познавам или жени или каквито са там - предполагам, че и повечето във форума не ги познавате - от къде знаете, че нямат знания ..????????????и това означазва ли, че целия конкурс бил нечестен?????
Аз не смятам така и мога да го заяви без да се страхувам от това!
niq1982
Младши потребител

Мнениеот judex » 17 Май 2009, 20:50

Първо, и едно от местата да беше reserve предварително, пак щеше да е проблем, тъй като се опорочава равния старт на останалите.Местата може да не са били само три, но съм сигурен , че реално са много по- малко от обявените първоначално 34 бройки, сред 34 - мата както обясних, има и една моя позната, чиито баща е шеф на ДАНС и мога уверено да заявя, че тя не бе сред най - подготвените и заслужилите тази чест.А що се отнася до щерките - не не ги познавам, но със сигурност комисията ги е познавала, сиурен съм!Все пак адмирации, коложке, с тази защита сте на път да си издействате повишение скоро!
judex
Младши потребител

Мнениеот portokal » 17 Май 2009, 21:06

Оххх, стига вече! Всеки се смята за най-добър, най-умен и най-най и все другите са посредствени. На мен лично ми е писнало да слушам и чета колко не бил в час, колко бил зле и кви глупости бил написал този съдия, онзи адвокат... сега и този кандидат и онзи. Ами приемете, че може пък вашата преценка за това, колко е кадърен и подготвен Х, да не е баш най-правилната. :oops: Всички сме склонни да се мислим за по-умни от другите, ама някои гледаме да пообуздаваме тази си склонност. ;-)

Казаното е съвсем отделно, от една страна, от възможността (която я има, но е само възможност!) някои от кандидатите да се ползват с протекции, както и от това, че за успех на изпитите е необходим несъмнено и много късмет.

Яхнала съм метлата, утре е понеделник все пак. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот niq1982 » 17 Май 2009, 21:09

аз не защитавам никого, колега! А съм обективна и не мога да си позволя да "хвърлям камъни", само защото всички хвърлят.................!
Но спирам да пиша по темата - защото явно е по - лесно да мразиш нагласените, да мразиш държавата, да мразиш политиците и така да имаш оправдание....за живота си !
Успех на всички!
Подкрепям те портокал - сега ти виждам мнението и съм съгласна
niq1982
Младши потребител

Мнениеот judex » 17 Май 2009, 21:16

[quote="portokal"]Оххх, стига вече! Всеки се смята за най-добър, най-умен и най-най и все другите са посредствени. На мен лично ми е писнало да слушам и чета колко не бил в час, колко бил зле и кви глупости бил написал този съдия, онзи адвокат... сега и този кандидат и онзи. Ами приемете, че може пък вашата преценка за това, колко е кадърен и подготвен Х, да не е баш най-правилната. :oops: Всички сме склонни да се мислим за по-умни от другите, ама някои гледаме да пообуздаваме тази си склонност. ;-)

Казаното е съвсем отделно, от една страна, от възможността (която я има, но е само възможност!) някои от кандидатите да се ползват с протекции, както и от това, че за успех на изпитите е необходим несъмнено и много късмет.

Яхнала съм метлата, утре е понеделник все пак. :oops:[/quot
Не съм твърдял и не твърдя , че аз съм най-добър ,умен и т.н. и че другите са посредствени.А за кадърността на тази кандидатка-един казус не е в състояние да реши, добре , че други фактори я спасиха.Дано се научи, че ще й се наложи да правораздава!
judex
Младши потребител

Мнениеот portokal » 17 Май 2009, 21:34

Това казвам - откъде си сигурен, че не го е решила правилно? :roll:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот awokado » 17 Май 2009, 21:42

Е, тук думите са безсилни!
Но...мислете позитивно - като ви преебат, си мислете къв кеф може да е ........ и другия път просто си свалете гащите предварително!
"Не искам нищо, не се надявам на нищо - свободен съм!" - е казал Никос Казандзакис.
Аз само 1 знам - от личен опит - който си е влязъл нечестно, ще си плати, защото Бог вижда и, за разлика от съдебната система, която често си затваря очите или си изкривява погледа, Той вижда!
Така че - да ви е сладко, па после си платете сметката!
awokado
Младши потребител

Мнениеот niikii » 18 Май 2009, 09:04

След толкова неща, които се изписаха реших и аз да се включа. И аз кандидатсвах и успях, за което съм безкрайно щастлив. Сега като напиша, че съм нямал никакви протекции и връзки, някои може да каже, че не е вярно - проблема си е негов, всеки има право да мисли каквото си иска. Аз не искам да убеждавам никого в нищо. За мен е достатъчно да съм чист пред моята съвест. За мен изпита е една смесица от знания, късмет, хъст и най - вече голямо желание за успеех. Както се казва аз исках, целях го, стремих се към него и успях да постигна целения резултат. Заставам твърдо зад niq 1982, без да я познавам лично. Хубав и успешен ден на всички :) .
niikii
Нов потребител

Мнениеот merka » 18 Май 2009, 09:31

Аз също съм от хората, които успяха със собствени сили. Положих големи усилия, за да се подготвя максимално добре, но също така имах и късмет. И на писмения и на устния изпит ми се паднаха неща, които знаех. Казвам това, за да вдъхна увереност на хората, които искат да участват на следващи конкурси. Но е факт, че конкурсът не отговаря и на елементарните изисквания за прозрачност и безпристрасност. Има начини един конкурс да се проведе така, че да не оставя никакво съмнение (например EPSO), но тук очевидно не това е целта. Според мен, гилдията трябва да прояви нетърпимост и да настоява за промени.
merka
Нов потребител

Мнениеот niq1982 » 18 Май 2009, 09:43

Благодаря на Ники и Мерка, че се включиха, че вече бях започнала сериозно да се притеснявам.............какво става в тая държава....
И аз това се опитвах да кажа - има много "кусури' съдебната система и конкурсите в нея - даже аз се страхувам малко от това, какво ще видя отвътре...................но "нека не мислим за нероден Петко"....просто се опитах да кажа, че не съм съгласна, че целият конкурс е нагласен и че има хора, които печелят без протекции..............но бях "обвинена", че защитавам съдийските щерки и че ще се издигна бързо......но както и да е......
Радвам се, че се включихте, за да се види, че все пак има светлина в тунела...........................

А искам да питам към кой момент трябва да бъда освободена от длъжността, която заемам сега - към момента на изтичане на 7-дн.срок за жалба или към момента на постъпването на работа???????????
niq1982
Младши потребител

Мнениеот niikii » 18 Май 2009, 09:58

Говорих с един приятел, който вече е мл. съдия и той ми обясни, че от момента на встъпването в длъжност трябва вече да е прекратено предишното правоотношение.
niikii
Нов потребител

Мнениеот niq1982 » 18 Май 2009, 10:36

благодаря ти :)
niq1982
Младши потребител

Мнениеот boriana83 » 18 Май 2009, 11:28

niq1982 ходи се скрий някъде, че дразниш
boriana83
Нов потребител

Мнениеот niq1982 » 18 Май 2009, 11:57

borqna83, точно ти беше тази, която забраняваше на другите да разказват как минава устния изпит, защото сме били конкуренти, така че............без коментар!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
от написаното се съди по хората!
niq1982
Младши потребител

Мнениеот awokado » 18 Май 2009, 12:25

Боряна 83, ако не си коментирала устния изпит, шапка ти свалям, евала, с такива хора искам да съм обградена!
Аз съм на мнение, че сме конкуренция, не искам нито за мен, нито от мен да произлиза причина за някаква пародия в конкурса...
И пак да кажа - искам да сме конкуренция, но лоялна. Не помня да съм казала, че няма хора, които са успели със собствени сили - даже ги поздравих, но явно паметта им е къса... И за сетен път да подчертая - от 30 места 10 да са резерве, пак не съм съгласна, от 30 , едно да е запазено, пак не съм....
Това, което казах, е, че в наши ръце е да потърсим истината и да не се подчиним с приказки от типа: " винаги ще има хора, влезли по нечестния начин, но има и такива, влезли по честен"...
А тоя зубрачески синдром - кажете за ко иде реч на изпита, че да се поподготва, мн ме дразни и винаги ще ме дразни!!!!
Радвам се, че има и свестни хора - подчертавам ХОРА :lol:
awokado
Младши потребител

Мнениеот katia.ivanova » 19 Май 2009, 16:48

Хайде, колеги от 08.06. започва обучението ви в НИП!! Спорни 6 месеца ви желая!!!!
katia.ivanova
Младши потребител

Мнениеот sladkische » 20 Май 2009, 20:24

Колеги, колкото и да ми е неприятно да ви уведомя, че встъпването и започването на обучение на назначените за младши съдии и младши прокурори в най-добрия случай ще се отложи поне за половината от гласуваните !!!
В деловодството на ВСС е постъпила жалба против назначенията по протокол № 19/13.05.2009 г :
И Н Ф О Р М А Ц И Я
2009 г.
за постъпилите жалби по реда на чл. 187 от ЗСВ
3. ГЕРГАНА ВАСИЛЕВА ХАРАЛАМПИЕВА – ТОДОРОВА срещу решения на ВСС по протокол № 19/13.05.2009 г., т.т. 2.13.1., 2.14.1., 2.15.1., 2.17.1., 2.19.1., 2.21.1., 2.23.1., 2.26.1., 2.29.1., 2.30.1., 2.31.1., 2.33.1., 2.34.1., 2.36.1., 2.37.1., 2.41.1., 2.42.1., 2.46.1. и 2.47., отнасящи се до назначаване на младши съдии в Окръжните съдилища.
4. ГЕРГАНА ВАСИЛЕВА ХАРАЛАМПИЕВА – ТОДОРОВА срещу решения на ВСС по протокол № 19/13.05.2009 г., т.т. 3.10.1., 3.14.1., 3.16.1., 3.22.1., 3.23.1., 3.24.1., 3.26.1., 3.30.1., 3.32.1., 3.34.1., и 3.35., отнасящи се до назначаване на младши прокурори в Районните прокуратури"
sladkische
Младши потребител

Мнениеот judex » 20 Май 2009, 20:37

sladkische написа:Колеги, колкото и да ми е неприятно да ви уведомя, че встъпването и започването на обучение на назначените за младши съдии и младши прокурори в най-добрия случай ще се отложи поне за половината от гласуваните !!!
В деловодството на ВСС е постъпила жалба против назначенията по протокол № 19/13.05.2009 г :
И Н Ф О Р М А Ц И Я
2009 г.
за постъпилите жалби по реда на чл. 187 от ЗСВ
3. ГЕРГАНА ВАСИЛЕВА ХАРАЛАМПИЕВА – ТОДОРОВА срещу решения на ВСС по протокол № 19/13.05.2009 г., т.т. 2.13.1., 2.14.1., 2.15.1., 2.17.1., 2.19.1., 2.21.1., 2.23.1., 2.26.1., 2.29.1., 2.30.1., 2.31.1., 2.33.1., 2.34.1., 2.36.1., 2.37.1., 2.41.1., 2.42.1., 2.46.1. и 2.47., отнасящи се до назначаване на младши съдии в Окръжните съдилища.
4. ГЕРГАНА ВАСИЛЕВА ХАРАЛАМПИЕВА – ТОДОРОВА срещу решения на ВСС по протокол № 19/13.05.2009 г., т.т. 3.10.1., 3.14.1., 3.16.1., 3.22.1., 3.23.1., 3.24.1., 3.26.1., 3.30.1., 3.32.1., 3.34.1., и 3.35., отнасящи се до назначаване на младши прокурори в Районните прокуратури"
Браво на колежката, само така!
judex
Младши потребител

Мнениеот konan » 20 Май 2009, 23:28

абсолюттно точно. Не ми се коментира всичко по-горе писано- писнало ми е от комплексирани и прости хора.
Но някакъв плиткоумен индивид да си играе със съдбата на десетки хора :?: :evil: Е считам, че простотията когато е фрапираща също е наказуема. Вече ти отговорих на и-мейла. Сигурно и други ще се присъединят.
Обжалвала е назначения , за които даже и не е кандидадствала (друг въпрос колко законосъобразно е, но това друг въпрос)
Е...ти низките качества, които водят хората, в частност въпросната персона, направо съм изумен- "не е важно на мен да ми е добре, важното е на другия да му е зле" с такова мислене да ходи да копа картофи, за друго не става.
п.п. утре ще ти пиша дали е хубава ама съм почти сигурен, че както се чувства така и изглежда т.е ЗЛЕ :twisted:
konan
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити