начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

НОТАРИАЛЕН КОНКУРС

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС

Мнениеот младежа » 12 Май 2004, 16:33

Колеги ,това което и очаквах на изпита стана:т.е. имаше няколко колеги ,които знаеха и този казус / ГАРАНТИРАМ ГО / защото си носеха ,подредени в три купа необходимите докумени /закони/ за всеки казус, даже едната колежка подхвърли,че с едно "чукане" си ги е набавила,а не с пари........зная за кого от комисията става въпрос.
Аз се издъних на въпроса с валидизацията на договора, като го прецених,че щом е " обещание" -не е предварителен договор и не може да се валидизира.; освен това се издъних и със заповедта по чл. 100 ЗТСУ / никога не съм ги регистрирал в общините/ - нали те ги издаваха/ защо пак ще ги регистрирам/, но закона си е закон..
Колкото до ипотека на бъдеща вещ - да, частично заличаване - не.
/ има съдебна практика/

Смятам,че за 3,80- 4,20 съм изкърпил , ще видим..................
младежа

Мнениеот Тoshko » 12 Май 2004, 16:36

Младеж сериозно ли?
За 1 чукане, опичаш место за нотариус, е-хааааааа!
Хубава мацка да си на днешно време!!!!
Горките мъже......лошо ни се пише...
Тoshko

Мнениеот младежа » 12 Май 2004, 16:40

То6е , мацката - не е чак толкова готина , но е луксозна стара чанта / мачкан лак/!!!
младежа

Мнениеот ива » 12 Май 2004, 16:43

Абе, колеги така ще е като спите, в комисията имаше и една жена....да се бяхте сетили........Колежката ,като не е имала пари е имала : ЧАР и СЕКСАПИЛ !
ива

Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС за донна

Мнениеот donna2 » 12 Май 2004, 16:55

въпрос 5 считам ,че не е възможна ипотека за бъдеща вещ макар че в литературата съм срещала и обратното СТАНОВИЩЕ , възможна е ипотека за бъдещо задължение , е могат да ипотекират правото на строеж
въпрос 11 той е кошмарен вижте второто изречение какво мислите за една новация ...............
въпрос 9 там се казва малолетно дете , а не малолетното си дете , ако е малолетното дете е негово само Георги ще участва като дарител и негов представител, но тъй като е казано малолетно в случая дарителя и законния представител

по въпрос
donna2
Потребител

Мнениеот lubimec 13 » 12 Май 2004, 17:21

za mladeja - kolega imam 4uvstvoto 4e luksoznata stara 4anta , za koyto govorite e su6tata za koyto v4era vi pemenax 4e e znaela materiyta e 4e kazusa e po ztsu.
ty e takava , bez zadrujki , i to4no s 4ukane i drugi polovo - zadovolitelni metodi praktikuva otdavna .
lubimec 13

Мнениеот HIENA » 12 Май 2004, 20:48

Интересно защо любимец 13 и младежа си мислят, че говорят за една и съща дама, та проституцията е широко разпротранена в средите на юристите и в преносен и в буквален случай! Не губете кураж до следващия тираж!
HIENA

Мнениеот младежа » 13 Май 2004, 08:08

До donna2,....... ПРАВА СИ<ЧЕ ИМА ДВЕ , ТРИ РЕШЕНИЯ <ЧЕ Е ВЪЗМОЖНА ИПОТЕКА ЗА БЪДЕЩО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, но по аналогия смятам,че е така ще може и за бъдеща вещ.
Ипотека върху правото на строеж на имот,който ще се постои-..тогава ипотеката ще обхване и имота ,след построяването му.
Четящият казуса ,така го сдъвка ,че не се знае : "Георги" ще прехвърля на малолетно дете или малолетното " СИ " дете . В рвата случая -отговорите ,ще са различни.
Мисля ,че е със " СИ " т.е на детето "СИ" , защото въпроса бе ,че е разведен и сам може ли да участва?
Т.е. според мен ,отговора е ,че щом е в полза на детето и АКО му са дадени упражняването на родителските права - ще може и САМ / от една страна като прехвърлител,а от друга като представляващ/
Впрочем, сега се сещам,че съм срещал и такава съд. практика.
младежа

Мнениеот DeistvuvastNotarius » 13 Май 2004, 09:43

Kolegi,
Az sam deistvuvast notarius i nito sam plastal, nito poznavam notarius koito da e plastal. Zabeliazali li ste che v BG prokazkite za "korupcia" sa mnogo udobni na marzelivia?
DeistvuvastNotarius

Мнениеот един от вас » 13 Май 2004, 10:34

вижте-за плащането съм почти сигурен че няма , а и да има ще са отделни случай,бройките се много,освен за големите градове-софия,пловдив,варна,така че за малък район кой ще извади пари при положение че ще има поне още един нотариус там
а съм убеден че всички места ще се запълнят от тоя конкурс
казуса беше избран нарочно така-за да не можеш да разбереш ако те скъсат защо си скъсан , а ако го вземеш -защо си го взел
спомнете си какви данни написахте на малкото листче ,за малкото пликче............................................................ХОРА МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ а НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА ЕМОЦИИ.
ЩЕ ИМА НОВИ НОТАРИУСИ НА ВСИЧКИ МЕСТА
И НОВА ТАРИФА
КЪСМЕТ И УСПЕХ
един от вас

Мнениеот jjjjjjj » 13 Май 2004, 10:40

Колега действащ нотариус, искрено Ви вярвам, че не сте плащал. Искренно се надявам че и никой не е плащал, но позволете ми да се съмнявам в действията на всички. При една проста равносметка и внимателно преценяне на фактите стигам до извода, че вероятността да има "плащаци" е много голяма. Не говоря за болшинството от участвали, а само за една малка част от тях, които имат предимството да се познават с подходящите хора. Нима Вие не бихте го направили, ако имахте такива познанства? А последното не важи само за Вас, а и за всички нас. Едва ли ще има някой, който ще отрече че при подходящите условия би направил необходимото за да спечели.
jjjjjjj

Мнениеот Vazmuten » 13 Май 2004, 11:16

Трети ден проверявам 12-те казуса. Колеги, това е пълна свинщина. Всеки въпрос заслужаваше да се падне отделно, а не 12-те заедно. Тъпото е че за избрали дъ бест от най-трудните неща. Колко съдии от ВКС биха издържали този изпит ? Станков щеше ли да го издържи ?
За ипотеката на бъдеща вещ - вижте Венедиков "Ипотеки и привилегии". Според Венедиков може , според всички останали -не може...
Vazmuten

Мнениеот бях там » 13 Май 2004, 11:58

Колеги по въпроса за заповедта по чл.100, моля погледнете решение № 297 от 31.ІІІ.1992 г. по гр.д. № 114/92 г. І г.о., съд практика 8/1992 г. № 10, стр.12, В АПИС - ЗЖСК- чл. 10 чл. кооператори по право- практика-Чл. кооператор по право придобива собствеността върху обектите, с които е обезщетен, т издаването на н.а. ЗЖСК е специален по отношение на ЗТСУ и за какво регистрирате на заповед говорим след като вещно-прехвърлителното действие не е от издаване на заповедта???????
бях там

Мнениеот donna2 » 13 Май 2004, 12:06

да знам за това но не го споделям , по мое мнение е невъзможно
donna2
Потребител

Мнениеот Vazmuten » 13 Май 2004, 12:33

Може би сте прав колега за ЗЖСК и ЗТСУ. И пак въпросът е некоректно зададен. Не става ясно дали се пита по принцип за регистрацията на заповедите по чл.100 ЗТСУ или за случая на членство по право в ЖСК. И другите въпроси са написани по този смътен и неясен начин. Напълно умишлено според мен.бях там написа:
>
>
Vazmuten

Мнениеот знаещ » 13 Май 2004, 14:32

Колеги, защо се морите върху казуса, ясно е че той е дълъг и объркан , с много неизвестни, но не това е лошото. Жалкото е, че никой няма да ни чете писанията-вярни или не , не е в състояние комисия от 5 души да прочете и оцени работата на 800-900-те кандидата за седмица. Трябва да се има предвид, че по принцип всеки проверяващ трябва да изчете всяка работа. Това е невъз0можно. Оценките ще се поставят напосоки.
знаещ

Мнениеот знаещ » 13 Май 2004, 14:45

Колеги, защо се тормозите толкова с казуса. Ясно е че той бе неясен, усукан, объркващ и т.н. Лошото е , че никой няма да ни прочете писанията-верни или неверни, а ще пише каквито си иска оценки и не заради друго, а защото комисията няма да има физическата възможност за седмица да прочетат/не проверят/ всеки от проверяващите, всяка работа на 800 душиVazmuten написа:
>
> Може би сте прав колега за ЗЖСК и ЗТСУ. И пак въпросът е
> некоректно зададен. Не става ясно дали се пита по принцип за
> регистрацията на заповедите по чл.100 ЗТСУ или за случая на
> членство по право в ЖСК. И другите въпроси са написани по
> този смътен и неясен начин. Напълно умишлено според мен.бях
> там написа:
> >
> >
знаещ

Мнениеот Иван » 13 Май 2004, 15:14

Колеги, лично аз съм доволен от конкурса. Научих доста нови неща. Научих и това, че има какво още да се чете, и то никак не е малко.
Мнението ми за казуса е, че за толкова кратко време не е възможно да бъде изцяло решен вярно, защото всъщност се изискваше изследване на различни хипотези по отделните въпроси, напр. пълен отговор на въпроса за дарението щеше да бъде-в единия случай ако детето е собствено на дарителя, в другия-ако не е собствено. И т.н.-почти на всеки от въпросите трябваше така да се отговаря, което да "установи" пълни знания в кандидата. Разбира се изключвам хипотезата на предварително получен и решен казус/корупция, "духинг" и т.н "правни явления" и юридически действия без правни последици. Между другото много съм любопитен да узная, по-скоро да прочета мнението ви за този от въпросите: Как ще се установи представителството и правоприемството на ЕООД"Н" при:........ Как тълкувате въпроса? Какво значи "как ще се установи"-докаже, извърши, ситуира, реализира......?
Иван

Мнениеот 123456 » 13 Май 2004, 15:36

Някой може ли да ми каже знаели как ще бъдат оценявани писмените работи в смисъл за всеки въпрос при верен отговор по колко стотни ще се дават и кога най-рано могат да се очакват редултатите от изпита.А както и ще могат ли оценките да се обжалват ?
123456

Мнениеот Додо » 13 Май 2004, 16:16

Здравейте колеги, за 123456 - и аз се интересувах кога ще има резултати и ми казаха най-рано 10 дни след датата на писмения. Повече информация отказаха да дадат, да съм си четяла наредбата.
Додо

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити