- Дата и час: 26 Ное 2024, 14:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
Доставени са 160 нови компютри на разсл. полицай в СФ. Назначен е директор на ГДДП. Това са последните новини от МВР. Ние все още чакаме... Колкото до мотивацията за МВР, наистина мисля,чечовектрябва да е доста мотивиран, да е решил твърдо, че иска да работи това, защото работата е доста специфична и по мое мнение не е за всеки. Колега chicho, защо мненията ви относно работата в МВР са толкова негативни? Според мен наплива от юристи е толкова голям, че след няколко години сегашните студенти, ще се радват ако въобще се доредят до някакво място.
- Hristov838
- Младши потребител
като дадеш още първия месец стотина лева за GSM , като се вътреш и още 300-400 за що годе добър компютър , монитор и принтер ...
или пък не дай боже ти се случи да даваш като мен 200 лева на месец само за пътни ...и ще преосмислиш нещата ...
или пък не дай боже ти се случи да даваш като мен 200 лева на месец само за пътни ...и ще преосмислиш нещата ...
- marek972
- Потребител
До колегите, които чакат назначение. Не се бойте. Всичко е въпрос на характер. В София сигурно е гадно с тази лоша материална база и разкарването между прокуратурите, но в провинцията обикновено не е така. Ако щата за разследващи полицаи на РПУ-то е долу горе запълнен ще имате между 100 и 120 дознания на година, което не е чак толкова страшно ако си организиран и си разбираш от работата. Базите не са лоши, а сега са минали и търговете за компютри, така че няма да си купувате лични. Прокуратурата е една и обикновено е на близо. И все пак ако не сте упорити и дейни хора и ако търсите спокойствие, вървете другаде. МВР няма да Ви хареса.
- Johnny67
- Младши потребител
когато прократурата е на близо е добре , но на страшно много места
тя отстои на 15-30, та дори и 50 -ина километра ...и никой не го интересува как ще докладваш делата си , нито пък някой ти плаща разходите ...
ей това ми най болната тема за мен ...разходите , които правиш в името на работата, а не лични такива ..трябва да се намери решение .. длъжни са бе ма ... му !!
тя отстои на 15-30, та дори и 50 -ина километра ...и никой не го интересува как ще докладваш делата си , нито пък някой ти плаща разходите ...
ей това ми най болната тема за мен ...разходите , които правиш в името на работата, а не лични такива ..трябва да се намери решение .. длъжни са бе ма ... му !!
- marek972
- Потребител
ами току що назначените ( в зависимост от общия трудов стаж) между 700 и 750 лева ...+ 250 лева годишно за дрехи + 13 -та заплата ...
но след като приспаднеш огромните си разходи , при това свързани с работата ще останат доста малко ..а и другите сметки чакат на ред.
в сравнение с интензивноста и стреса си е направо подигравка това заплащане, но ...
но след като приспаднеш огромните си разходи , при това свързани с работата ще останат доста малко ..а и другите сметки чакат на ред.
в сравнение с интензивноста и стреса си е направо подигравка това заплащане, но ...
- marek972
- Потребител
За заплащането най голямо значение има трудовия стаж, приравнен по МВР. Той най много качва заплатата. Има таблици за приравняване, но съотношението е такова, че 10 години стаж на вън са долу горе на 7 години стаж по МВР. Вземат се допълнително и проценти за специфична работа, които са между 15 и 50 в зависимост от опита който си натрупал. Отделно се заплаща положения извънреден труд в почивни дни, който е някъде около 6 лева на час. Колега с 2-3 години стаж по МВР получава някъде около 800 лева заплата с горепосочените добавки. А колега с 10 години стаж по МВР около 900 лева. Ще видим колко ще станат заплатите след предвиденото увеличение от 01 юли, което никой не знае колко ще бъде. Всички ще има да вземаме със задна дата.....
- Johnny67
- Младши потребител
Чисто получавана сума. Знае ли някой какво става с назначаването на новата партида разследващи полицаи които вече са минали конкурса. Чува ли се нещо ново от кадровиците...........
- Johnny67
- Младши потребител
Нищо не се чува. Предполагам, че от следващата седмица вече трябва да се знае какво става с нас.
Ако някой знае нещо нека пише!
Ако някой знае нещо нека пише!
- marmaid
- Младши потребител
Колеги,знае ли някой кога ще са новите конкурси за разследващи полицаи.Изобщо ще има ли такива до края на годината?
- sunraise66
- Нов потребител
Колеги имам 2 въпроса....ще съм благодарна ако някой даде отговор Първо искам да попитам съобразно новите изменения във ЗМВР последно новоназначените с юридическо образование ще караме ли школа или не?И другото е ,някой знае ли как стои въпроса със служебните квартири,когато местоработата не съвпада с местоживеенето,те ли ги осигуряват или сам трябва да си търсиш?Много благодаря на отзовалите се!!!
- margaritahlebarova1
- Младши потребител
относно второто:
работя на 55 километра от местоживеенето си ...
всеки ден пътувам до РПУ-то ...пътните разходи са за моя сметка ..
за квартири пари НЕ СЕ полагат..
тъй като сме двама се въртим всяка седмица дежурни ...
случвало ми се е да ме викат 3 пъти в неделен ден ...
никой не го интересува как ще дойдеш на местопроизшествието ...
но трябва да е бързо защото началникът писка обикновено ..
През това време шестимата ОР си чоплят носовете, но законът ОТНОВО
не им дава възможност да събират доказателства ...
Помисли си отново преди да почнеш тази работа ..
Безумията продължават и сега колегата ми заминава за 3 месеца обучение в София, аз оставам сам -всеки ден дежурство , за което не се полагат компенсации или някой друг лев ...
работя на 55 километра от местоживеенето си ...
всеки ден пътувам до РПУ-то ...пътните разходи са за моя сметка ..
за квартири пари НЕ СЕ полагат..
тъй като сме двама се въртим всяка седмица дежурни ...
случвало ми се е да ме викат 3 пъти в неделен ден ...
никой не го интересува как ще дойдеш на местопроизшествието ...
но трябва да е бързо защото началникът писка обикновено ..
През това време шестимата ОР си чоплят носовете, но законът ОТНОВО
не им дава възможност да събират доказателства ...
Помисли си отново преди да почнеш тази работа ..
Безумията продължават и сега колегата ми заминава за 3 месеца обучение в София, аз оставам сам -всеки ден дежурство , за което не се полагат компенсации или някой друг лев ...
- marek972
- Потребител
Честито на назначените колеги в София!
Дали е подписал министър Миков и за дознателите в провинцията?
Дали е подписал министър Миков и за дознателите в провинцията?
- marmaid
- Младши потребител
изисквания зя разследващ полицай
Някой знае ли с какви конкретно заболявания не може да се кандидатства за длъжността "разследващ полицай" или поне къде мога да намеря информация по въпроса?Благодаря за евентуалното Ви съдействие.
- nadejda123
- Нов потребител
Здравейте, колеги!
Изчетох почти всичко по темата до тук. Аз съм от кандидатствалите в последния дозн. канкурс. Постоянно проверавам в страницата на "Човешки ресурси" на МВР за хода на конкурса, ама - нищо. Само заповедта за провеждането си стои там. Първо чакахме да свърши конкурсната процедура във всички конкурсни центрове. Е,- дочакахме я! Информация - никаква! Сега за назначенията пак няма инфо. Само подочуваме от тук, от там. Ей сега прочетох, че в Софийския конкурсен център вече има назначения. Някой от назначените ще потвърди ли със сигурност? Ако да, - да разкаже и на нас, дето седим в невидение за какво иде реч! Къде ще ходим, кво ще правим...? Поне нещо със сигурност да знаем.
На нас на последното интервю ни казаха, че най- вероятно ще ни назначат и ще започнем работа в съответното ОДП, за което сме кандидатствали, докато не дойде време за стажа. Казаха ни също, че първото обучение в София щяло да бъде от 29.09. до 19.12., но отгоре ще решават кои ще са първи за този стаж, защото нямало място за всички. Когато свърши този стаж, следващите са от януари месец идната година. Сега от постингите ви разбирам, че и това няма да е точно така. Пак въпросителен? Току си мисли човек, че нещо е сигурно и си прави някакви планове, за да си организира нещата, а то - пак заповедта предпоследна била.
Много моля, колеги, ако на някой наистина са му се обадали, малко да просветли по въпроса!
Изчетох почти всичко по темата до тук. Аз съм от кандидатствалите в последния дозн. канкурс. Постоянно проверавам в страницата на "Човешки ресурси" на МВР за хода на конкурса, ама - нищо. Само заповедта за провеждането си стои там. Първо чакахме да свърши конкурсната процедура във всички конкурсни центрове. Е,- дочакахме я! Информация - никаква! Сега за назначенията пак няма инфо. Само подочуваме от тук, от там. Ей сега прочетох, че в Софийския конкурсен център вече има назначения. Някой от назначените ще потвърди ли със сигурност? Ако да, - да разкаже и на нас, дето седим в невидение за какво иде реч! Къде ще ходим, кво ще правим...? Поне нещо със сигурност да знаем.
На нас на последното интервю ни казаха, че най- вероятно ще ни назначат и ще започнем работа в съответното ОДП, за което сме кандидатствали, докато не дойде време за стажа. Казаха ни също, че първото обучение в София щяло да бъде от 29.09. до 19.12., но отгоре ще решават кои ще са първи за този стаж, защото нямало място за всички. Когато свърши този стаж, следващите са от януари месец идната година. Сега от постингите ви разбирам, че и това няма да е точно така. Пак въпросителен? Току си мисли човек, че нещо е сигурно и си прави някакви планове, за да си организира нещата, а то - пак заповедта предпоследна била.
Много моля, колеги, ако на някой наистина са му се обадали, малко да просветли по въпроса!
- vesi_kuleva
- Нов потребител
|
|