начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

конкурс за магистрати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот C.D » 13 Окт 2004, 15:35

Ti samiat si vrazkar, s dosta posredstveni intelektulani sposobnosti i tova e izvestno na vsichki v malkiat ti turski gradec!
deyan написа:

> ха ха. Това за чуденето ми хареса, но саншайн това са най-често
> хората които се назначават и е доста гадно когато ти кажат или
> подскажат, че си този който трябва да бъде, но друг отдавна е
> уреден и конкурса е просто формалност. Следва понякога и
> "приятелски съвет": " Ако имаш връзки по-нагоре - Действай!"
> ---Еми омразнами през 1 година да полудявам от "опресняване" на
> знания и после да се чувствам само горд, че съм се представил
> добре.....
C.D

Мнениеот сиси » 13 Окт 2004, 17:24

Колеги ,има ли опашки?Чака ли се дълго време?
сиси

Мнениеот _ozverela_ » 14 Окт 2004, 09:40

Ако отидете сега, а не в последниа момент, както сме свикнали по стар български обичай, няма опашки!
_ozverela_

Мнениеот конкурс за магистрати » 14 Окт 2004, 10:27

Да точно така е. Аз също си подадох документите вчера. За младши съдии имаше записани около 40 човека. Проверяват ти всички документи , сравняват ги с оригиналите и ти връщат последните. Ако си току що завършил срещу изискването за трудова книжка - пишеш че не притежаваш такава и не ти искат нищо друго. Все пак ако току-що си си взел теоретико-практичния изпит няма начин да имаш нито трудова, нито осигурителна книжка. Общо взето се минава за 5-10 минути и най-накрая ти дават една бележка с входящия ти номер и това е... Успех на всички.
конкурс за магистрати

Мнениеот hedera » 14 Окт 2004, 10:37

Благодаря за информацията, колега.В този форум все още са останали хора,които наистина искат да помогнат.
hedera

Мнениеот _ozverela_ » 14 Окт 2004, 10:49

Няма защо колега! А за другото сте прав/а.....но няма да се впускам в излишни коментари, на които нито времето, нито мястото е тук! Аз си подадох документите вчера и съм готова да дам информация ако има нещо неясно!
_ozverela_

Мнениеот В.Т. » 14 Окт 2004, 12:05

имате ли представа до колко ще стигни бройката на подалите документи за младши съдии?
В.Т.

Мнениеот mi_lena » 14 Окт 2004, 12:07

Колеги!
Натъкнах се на невярна информация във форума във връзка с ползуването на нормативни материали.
На писмения изпит - да.
На устния изпит - не.
Сведенията ми са абсолютно достоверни.
Какъв устен изпит е свободният преразказ на току-що прочетените законови текстове?
Аватар
mi_lena
Потребител

Мнениеот 555 » 14 Окт 2004, 12:19

Даника, не знам каква Ви е "достоверната" информация, но със сигурност на устния изпит дават да се ползват НА-ве. Престанете да говорите работи, които сте дочули от ухо на ухо в някой коридор...Миналата година се явявах на устен и заради такива като Вас не носех НА-ве-аз бях единствената...Добре, че се намериха колеги, които да ми ги заемат. Пък за другото-би следвало да знаеш, че освен текстовете в съответния норм. акт има и много други неща, които би следвало да се знаят...или може би Вашите познания се изчерпват само с тектовете на закона-било във формата на преразказ, било със старателното им зазубряне. Повтарям-престанете да заблуждавате хората-така няма да спечелите конкурса!!!!
555

Мнениеот da-nika » 14 Окт 2004, 12:24

Не разбирам нервността Ви, 555.
Говоря за конкурса за мл.съдии и районни съдии през 2003 год.
Впечатленията ми от едната от комисиите са лични, а не са чути "на ухо".
Становището на другите две комисии съм го чула лично от техни членове.
da-nika

Мнениеот 555 » 14 Окт 2004, 12:24

и друго-прочетете наредбата/после си я преразкажете ако искате/
Чл. 15.
(2) По време на изпита кандидатите могат да ползват само нормативни актове
555

Мнениеот 555 » 14 Окт 2004, 12:32

Извинете ме в такъв случай. Това обаче за пореден път потвърждава, че нищо не може да се направи добре в тази държава....В комисията, в която бях аз-комисията разрешаваше ползването на нормативните актове
555

Мнениеот гала » 14 Окт 2004, 12:32

Колеги ,
и аз имам едно питане . Понеже имам само едно медицинско свидетелство дали е възможно да сложа копие от него в другия пакет с документи , как мислите .
гала

Мнениеот 555 » 14 Окт 2004, 12:33

Може-същото важи и за свидетелството за съдимост
555

Мнениеот 6969 » 14 Окт 2004, 12:37

moje li da mi kajete tazi deklaraciq za lipsa na drugo grajdanstvo nie li si q pi6em ili ima nqkakvi blanki???
6969

deklaraziq za lipsa na dr grajdamstvo

Мнениеот 6969 » 14 Окт 2004, 12:40

kajete ne6to za tazi deklaraciq ima li nqkakvi blanki?????
6969

Мнениеот 6969 » 14 Окт 2004, 12:41

bihte li mi kazali ne6to za tazi deklaraciq za lipsa na dr grajd. ima li blanki za tqh?
6969

Re: deklaraziq za lipsa na dr grajdamstvo

Мнениеот гала » 14 Окт 2004, 12:42

Колега , най - обикновена декларация от два реда . Декларирам 4е нямам друго гражданство .Наясно съм 4е за неверни данни нися нак . отговорност . Това е .
гала

Re: deklaraziq za lipsa na dr grajdamstvo

Мнениеот 6969 » 14 Окт 2004, 12:47

Blagodarq, a za medicinskoto moje li kopiq ? i trqbva li sa6to pe4at/blanka ot psihodispanser - 6tot lekarq koito mi napisa medizinskoto kaza 4e trqbvalo???
6969

konkurs

Мнениеот 6969 » 14 Окт 2004, 12:51

za medicinskoto pitah
6969

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити