начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Какво мислите за масовите конкурси за съдии по вписвания?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Какво мислите за масовите конкурси за съдии по вписвания?

Мнениеот гений 75 » 09 Мар 2004, 14:36

Какво мислите за масовия конкурс за съдии по вписвания провеждани в цялата страна. Дали всичко е обективно и справедливо?
гений 75

Re: Какво мислите за масовите конкурси за съдии по вписвания

Мнениеот interesuva6t se » 09 Мар 2004, 14:56

kyde sa tezi konkursi?ima li takyv v Sofiq?
interesuva6t se

Мнениеот гений 75 » 09 Мар 2004, 15:09

Миналия месец в ДВ излязоха много заповеди от Министерството на правосъдието за тези конкурси.Не знам дали за София има, но в страната са доста. Тези места се обявяват в неофициалната страница на Държ.Вестник. Със сигурност знам за Добрич, Ген.Тошево, Каварна,Русе и т. н. Хубавото на тези конкурси , че са на месно ниво , а не в София. Освен това не се изисква голям стаж.
гений 75

Мнениеот boba » 09 Мар 2004, 15:30

При такъв конкурс в градче от 10 000 души и при провеждане на изпита в самото градче, с обявено едно място /напр.Сливница/ може да ти стане ясно колко ще е обективен конкурса.
boba

Мнениеот advokatbg » 09 Мар 2004, 16:07

по принцип понятията "обективно" и "справедливо" са разтегливи понятия... Не мислиш ли така, Гений 75
advokatbg
Младши потребител

Мнениеот гений 75 » 09 Мар 2004, 16:25

Като локум, нали. Обичам локум. Аз съм идиот по рождение.
гений 75

Мнениеот elena даскалова » 09 Мар 2004, 16:30

Тези конкурди нали се обявяват със заповед на правосъдния министър? Защо в сайта на Министерство на правосъдието не намерих подобна заповед?
elena даскалова

Мнениеот гений 75 » 09 Мар 2004, 16:35

Абсолютно сте права,elena даскалова.Явно министъра си мисли, че и така кандидатите са много. Вярно е, че се обябяват, но на страниците на неофициалния раздел на ДВ. Нали, целта е да се абонираш за него.
гений 75

Мнениеот сиси » 10 Мар 2004, 18:46

vsi4ko izglejda 6te zavisi ot predsedatelia na syotvetnia raionen syd, koito opredelq sydiite koito 6te izpitvat - za jalost !!!!!!
сиси

Мнениеот христина » 11 Мар 2004, 17:11

Знаете ли нещо за конспекта от въпросите по които ще се изпитва?
христина

Мнениеот христина » 11 Мар 2004, 17:23

Знаете ли нещо за въпросите от конспекта по които ще се изпитва? От къде може да се намери конспект?
христина

Мнениеот sddd » 12 Мар 2004, 17:38

Няма конспект.В заповедта на М се определя кои закони да се четат за подготовка за изпита,който е в две части - писмен /евентуално казус с въпроси/ и устен.И аз си мисля обаче че всичко пак ще е субективно /и разтегливите понятия ще са в сила/.Като тълкувам обаче,излиза,че председателя на съответния съд няма да участва в комисията - той само ще я назначи,което пак си е нещо.
sddd

Мнениеот гений 75 » 16 Мар 2004, 10:30

Скъпи колеги, аз преминах и двете фази на конкурса.Първата беше тест. И то какъв - ужас.Малки гадни подвеждащи въпроси от рода на "Къде се обявява вписания особен залог на търговско предприятие?" и тем подобни. И след като минах този кръг, дойде втория. По-ужасен от първия. Тръснаха ни една преписка и те карат да се правиш на съдия по вписванията. Съвета ми е : ако имате познат нотариус отидете и вижте какво съдържа една преписка. Например : молба за вписването на прехвърлителната сделка, 5-6 нот.акта /в зависимост от това дали е за земя или жилище/, дан.декл.,НО БЕЗ СКИЦАТА НА ИМОТА.Тя не се прилага.Както и декл. по чл.49 по ЗМДТ и т.н. Вие сте умни "дяца" и ще се справите.Успех на всички, които са преминали или ще преминат първи тур!!!!!!!!!!!!!!!
гений 75

Мнениеот гений 75 » 19 Мар 2004, 14:45

Ето вече, че пак е актуален този, на пръв поглед ,въпрос, нали!
гений 75

Мнениеот христина » 29 Мар 2004, 11:25

Можете ли да си припомните други въпроси които се задават на писменния изпит във вид на казус?
христина

Мнениеот Асасани » 30 Мар 2004, 17:46

Христина, ти вече ходи на толкова конкурси, не ти ли е ясно как стават работите?!:-)
Асасани

Назад към Конкурси, изпити