- Дата и час: 21 Ное 2024, 19:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"licenziran ocenitel na nedvijimi imoti"
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
"licenziran ocenitel na nedvijimi imoti"
Kade moga da procheta povechko za taka narecheniat "licenziran ocenitel na nedvijimi imoti" Prekarah niakolko dena zarovena v Apis i kup literatura i nishto ne otkrih. Molia za pomosht!
Blagodaria Vi predvaritelno!
- gery
- Потребител
RE:
Гери,
Виж Наредба за оценка на обектите, подлежащи на приватизация:
Чл. 7. (1) Оценките се извършват от български или чуждестранни физически или юридически лица, получили разрешение (лиценз) от Агенцията за приватизация.
(2) Лиценз се издава за извършване на оценки за:
1. недвижими имоти;
.....
4. (доп. - ДВ, бр. 26 от 1997 г.) други активи (произведения на изкуствата, антиквариат, благородни метали и скъпоценни камъни, недвижими имоти - паметници на културата);
......
(3) Кандидатите за получаване на лиценз подават молба до Агенцията за приватизация, в която посочват за какъв вид оценки желаят да бъдат лицензирани.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 1999 г.) Лиценз на физически лица се издава за конкретни сфери на стопанската дейност (отрасли, подотрасли и дейности), а по т. 1, 2 и 5 на ал. 2 - без оглед на конкретната сфера на дейност на основата на:
1. свидетелство за придобита специалност;
2. данни за стаж по специалността и документи за извършени оценки;
3. свидетелство за съдимост;
4. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 1998 г.) диплома за завършено висше образование;
5. (Нова - ДВ, бр. 39 от 1999 г.) доказателства за закупена документация за лицензиране.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 1998 г., бр. 39 от 1999 г.) Условията по т. 1, 2, 3, 4 и 5 на ал. 4 са задължителни за издаването на лиценза.
(6) Юридически лица се лицензират на основата на:
1. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 1998 г.) удостоверение за актуална съдебна регистрация;
2. състав на специализирания персонал;
3. предмет и област на дейност;
4. опит в областта на оценяването;
5. (Нова - ДВ, бр. 39 от 1999 г.) доказателства за закупена документация за лицензиране.
(7) (Нова - ДВ, бр. 96 от 1994 г., зал., бр. 32 от 1996 г.)
- Георги
RE: RE:
Blagodaria za izcherpatelniat Vi otgovor, naistina mi pomognahte mnogo, no vednaga vaznikna vaprosa
ako FL iska da bade ocenitl, to zadaljitelno triabva da e vishist, i dori i da ima sredno specialno obrazovanie izliza, che niama pravo da izvarshva takava dejnost
i vtoriat vapros koito zanima izmorenoto mi saznanie e, kak stava tova dokazvane na opit pri JL, v ocenitelskata deinost? Za opit zachita li se naprimer na otgovoren post v darjavno predpriatie - sashtestvuvalo do 89-90 god., zanimavashto se sas stroitelna ili remontna deinost...
neznam dali misalta mi beshe podredena i posledovatelna, molia da me izvinite ako e malko haotichno sam podredila vaprosite si.
- gery
- Потребител
RE: RE: RE:
Гери, за ф.л. - отговорът е "да, трябва да е с висше образование". За опита - ами доказва се с всички документи, с които разполагаш. Но дори и да нямаш доказателства, пак ми се струва, че въз основа на данните, които изпратиш да те лицензират. В тази връзка работата ти в държавната фирма ще се оцени като опит. А за ю.л. според мен трябва да се занимават с дейност, свързана с недвижими имоти. Пак даваш като доказателства каквото имаш и се молиш да те одобрят (е, освен ако не си с връзки, тогава не чакаш :)))
- Георги
RE: RE: RE: RE:
Naistina blagodaria :) spasihte me ot "strogo mamrene" na asistentkata.
10x a lot i uspehi
- gery
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|