- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"ТЪРГОВСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ" НА БОРИС ЛАНДЖЕВ
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: "ТЪРГОВСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ" НА БОРИС ЛАНДЖЕВ
Към всички, които не вярват в научните достойнства на д-р Борис Ланджев, отправям покана да дойдат да слушат лекциите му по Търговски право и Борсово право в УНСС. Тогава да видим какво ще кажете.
Книгата все още не съм си я купил, но тъй като познавам автора и неговите способности, мисля да го направя в най-скоро време.
Книгата все още не съм си я купил, но тъй като познавам автора и неговите способности, мисля да го направя в най-скоро време.
- студент
Като махнем излишните суперлативи, на автора следва да му се признае, че се е опитал да повдигне завесата в област, която е неизследвана и поражда много проблеми в практиката. Аз лично поддържам по-голямата част от изложеното във въпросната книга. Смятам, че оценката ми е максимално обективна, тъй като нямам никакви преки впечатления от автора.
За скептиците: Не винаги първият опит за систематизиране на необработена материя е 100% успешен, но само за това автора следва да бъде поздравен, а не оплюван. Много е лесно да преиздаваш и редактираш утвърдени концепции, но е трудно да установяваш такива. Що се отнася до стила на изложението - много по-трудно е да се направи изложение на правни проблеми на достъпен за по-широк кръг от читатели език, отколкото да се употреби тъй нареченият висок стил.
За скептиците: Не винаги първият опит за систематизиране на необработена материя е 100% успешен, но само за това автора следва да бъде поздравен, а не оплюван. Много е лесно да преиздаваш и редактираш утвърдени концепции, но е трудно да установяваш такива. Що се отнася до стила на изложението - много по-трудно е да се направи изложение на правни проблеми на достъпен за по-широк кръг от читатели език, отколкото да се употреби тъй нареченият висок стил.
- snakemoon
i men me pishete :) oshte utre shte si ja nabavia :)
- Гери
Re:snakemoon
Радвам се, че има здравомислещи хора като Вас, които могат да преценяват нещата без да са обзети от завист и самовлюбеност. Написаното от Вас е украшение за този форум и се надявам стилът Ви да допадне и на други участници, които да видят, че позитивната настройка (не казвам обаче, че не трябва да се изказват критично), т.е. стремежът да се види във всяко нещо доброто, е пътят към добрата и полезна дискусия.
- Фен
Re:snakemoon
Виждам, че е нужно да се сдобия с нея, за да я коментирам!:)))))))))
- karo
- Потребител
Re: karo
Ти си пълна противоположност на Snakemoon. Не е нужно да си купуваш книгата, а просто я прочети. Ако искаш аз ще ти я заема.
- Фен
За Фен,
Благодаря, но не мисля, че съм написал, кой знае какво. Просто изказвам собствената си принципна позиция, която не мисля, че представлява хвалебствено слово за г-н Ланджев. Както посочих по-горе има някои положения, по които мога да споря с автора, но това не прави труда му по-малко стойностен.
Съжалявам, че не разполагам с повече време за да посоча и конкретни примери.
В тази връзка, не ми се нрави празнословното възхваляване на един или друг автор и въздигането му на пиедестал, само защото е еди кой си. Бих посъветвал и вас и останалите колеги, четейки този или онзи автор да не бъзрате да възприемате съответното изложение като чиста монета, а се старайте да формирате свое собствено мнение. Знам, че това е по -трудно, но пък е по-полезно.
Успех на всички.
Благодаря, но не мисля, че съм написал, кой знае какво. Просто изказвам собствената си принципна позиция, която не мисля, че представлява хвалебствено слово за г-н Ланджев. Както посочих по-горе има някои положения, по които мога да споря с автора, но това не прави труда му по-малко стойностен.
Съжалявам, че не разполагам с повече време за да посоча и конкретни примери.
В тази връзка, не ми се нрави празнословното възхваляване на един или друг автор и въздигането му на пиедестал, само защото е еди кой си. Бих посъветвал и вас и останалите колеги, четейки този или онзи автор да не бъзрате да възприемате съответното изложение като чиста монета, а се старайте да формирате свое собствено мнение. Знам, че това е по -трудно, но пък е по-полезно.
Успех на всички.
- snakemoon
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|