начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Право на ЕС...

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Право на ЕС...

Мнениеот gery » 20 Юни 2003, 02:11

... колеги на някой да му се намират реферат/курсова работа/доклад по въпроси свързани с правото на ЕС... Спешно издирвам!

Спешно издирвам и теми свързани с външната политика на правителството на Ст.Стамболов...
gery
Потребител

Re: Право на ЕС...

Мнениеот bgjurist » 20 Юни 2003, 09:56

Да, но си имат цена. 089 644 763
bgjurist
Потребител

Мнениеот gery » 20 Юни 2003, 11:17

:) Винаги съм харесвала този тип колегиалност... че кажи си цената тук де ;) кое те притеснява!
gery
Потребител

Мнениеот bgjurist » 20 Юни 2003, 13:41

Ако се даде поръчка, цената е 3,00/стр. при 50% аванс (задатък, капаро и т.н.) Ако се ползва нещо готово, цената е 0,50/стр. А от миналата година не съм студент... ;-$
bgjurist
Потребител

Мнениеот gery » 21 Юни 2003, 09:48

Колега... първо ще започна с това, че намерих нужната информация както и така необходимият ми доклад...

Искам само да Ви напомня, че съществува нещо което скромно наричаме колегиалност и колегиални взаимоотношения. За моята скромна 4-ри годишна практика, напълно ефективна при това, съм дала и продължавам да давам на колеги, приятели и съвсем непознати за мен хора консултации, писала съм за тях напълно безвъзмездно и това ми е доставяло удоволствие и вътрешно удовлетворение. По отношение на всичко писано от мен, в това число и няколко научни разработки, винаги съм ги предоставяла без никакви уговорки и пазарлъци...

Правото е страст, а не печалбарство, изроди ли се се получава нещо изключително неприятно и страшно, за клиента... не може да се опитваш да получиш нещо "на всяка цена"...

Не знам какъв юрист сте, но ме плаши факта, че вместо да пишете искови молби респективно жалби/тъжби, възражения ... Вие пишете Курсови/дипломни или знайно и незнайно още какви работи, реферати и доклади.

Поздрави и дано разберете какво се опитвам да Ви кажа, не тая никакви неприятни чувства към Вас... просто съм огорчена /навярно това няма значение за Вас/, но сме хора и колеги и може би утре Вие може да "почукате на моята врата"... тогава трябва ли да срещнете отношение еднакво на Вашето?!...
gery
Потребител

Мнениеот bgjurist » 21 Юни 2003, 10:12

Колежке, имам два бизнеса. Единият е правото, а другият е разработването на теми. Така че за мене това е въпрос на бизнес :-$ Колкото до това, какъв съм като юрист, заповядайте в съдебна зала, когато съм на дело - преките впечатления са най-добри, не мислите ли?
bgjurist
Потребител

Мнениеот gery » 21 Юни 2003, 11:04

Лично аз не мога да печеля от колеги, въпрос на етика и моето усещане за морал!
gery
Потребител

Мнениеот bgjurist » 23 Юни 2003, 12:25

Няма нищо лошо в печеленето на пари. В моя бизнес е възможно и бартер :-$
bgjurist
Потребител

Мнениеот gery » 23 Юни 2003, 16:37

:) Tova kak da go priemam kato predlojenie :) az Vi davam neshto Vie na men sahto!
gery
Потребител

Мнениеот bgjurist » 23 Юни 2003, 16:45

Естествено! За юриста парите са родовоопределени вещи с особен род - родът никога не погива.
bgjurist
Потребител

Мнениеот ТТТ » 23 Юни 2003, 19:41

Ах ,че красиво си комуникирате! Гери,хайде с Bgjurista на плаж! Подозирам,че много ще си допаднете.А иначе и двамата сте прави /като в тъпия виц за тъпия съдия!/
ТТТ

Мнениеот bgjurist » 24 Юни 2003, 11:17

Да, всички сме прави, макар и в най-широк смисъл - в момента сме седнали зад компютъра. А за плажа - вероятно при Мери Лу.
bgjurist
Потребител

Мнениеот cleo » 24 Юни 2003, 14:05

Gery , не знам докъде стигнаха търговските ви отношения с бг-юриста
Имам книги и доста разработки на тази тема. Нямам нищо против да ти ги дам да ги ползваш. Лошото е , че всичко е на английски и не съм го качвала на магнитен носител ...
не помня ти от кой град беше , аз съм от Варна
Ако наистина ти трябва нещо спешно и не можеш да го намериш в интернет - пиши ми точно от коя част на правото на ЕС ти е задачата и ще се опитам да намеря начин да ти помогна

Да ме извиняват за пореден път колегите , но явно не се вписвам достаъчно в техните понятия за допустимо минимално ниво на меркантилност
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот gery » 24 Юни 2003, 20:05

На мен София ми е малко нова... Мери Лу звучи добре :) ще изръчкам Обичта :) за "Плаж" по софийски, че аз от утре ще се плацикам на Златните или Слънчев ден... Хоум суит хоум :)))
gery
Потребител

Мнениеот gery » 24 Юни 2003, 20:10

Благодаря Ви много Клео... изпита е утре... което означава, че трябва да съм готова с това чудо доклада днес... имам 1, но не го харесвам особено... темите които са посочени като примерни са:

1.Политически, военни и икономически организации в Европа
2.Правно и институционно изграждане на Европейския съюз
3.Същност и степени на европейската интеграция
4.Европейската интеграция и тенденциите в развитието на правната и институционна система на търговията в света
5.Същност, структура и действие на учредителните договори
6.Прехвърляне на суверенни права и компетентност на общностите. Подразбираема компетентност
7.Разделяне на функциите на Европейския съюз
8.Процедури за приемане на решения
9.Принцип за наддържавност, за приемане на решения в Европейския съюз
10.Правна закрила на компютърните програми в Европейския съюз
11.Ноу-хау и шоу-хау в Европейския съюз
12.Застрахователен иск. Застрахователна сума съгласно правото на Европейския съюз
13.Отговорност за увреждане на потребителя по правото на Европейския съюз
14.Тенденции в развитието и осъществяването на инициативите в образованието, културата, науката по правото на Европейския съюз
15.Съотношение между правото на Европейския съюз и българската правна система
16.Изисквания за хармонизиране на българското законодателство с това на Европейския съюз
17.Органи за осъществяване на хармонизацията на българското право и правото на ЕC

Като цяло и аз не се вписвам в меркантилната схема на колегата, но иначе е забавен :))) не мога да му се сърдя...

Още веднъж Ви Благодаря, независимо от това дали ще можете да ми помогнете или не, признателна съм Ви за отзивчивостта... ако мога да помогна с нещо с най-голямо удоволствие!

В момента и аз съм във Варна :)
gery
Потребител

Назад към Лекции и материали