начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Може ли да използвам експертизата от досъд. пр.в гр. процес"

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да използвам експертизата от досъд. пр.в гр. процес"

Мнениеот angelina_belcheva » 09 Авг 2013, 13:28

Семейството ми е жертва на имотна измама, доказана в досъдебното производство. Направена бе експертиза. За гражданското производство по ЗЗД - нищожност на сделката с еправи нова експертиза. Обаче бандитите откраднаха документа, който доказва кражба на подпис (пълномощно з апрехвърляне на апартамент). Мога ли да се позова в гражданския процес на експертизата, изготвена от полицията? Ще бъде ли кредитирана от съда?
angelina_belcheva
Младши потребител

Re: Може ли да използвам експертизата от досъд. пр.в гр. про

Мнениеот Pause » 09 Авг 2013, 17:17

По мое мнение не тъй,като са две различни дела и страните ако решат да задават въпроси по експертизата към вещото лице остава неосъществимо за гр.процес.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Авг 2013, 21:19

angelina_belcheva написа:Семейството ми е жертва на имотна измама, доказана в досъдебното производство.

:roll: Май, май не е много доказана, след като си нямате обвиняем- как мислите?
angelina_belcheva написа:Мога ли да се позова в гражданския процес на експертизата, изготвена от полицията?

На това питане вече ви отговорих 8) - даденото по друго дело заключение не може да бъде използвано (така решение № 3684/69 г на ВС) , защото ще наруши принципа за непосредственост в гражданския процес.( колото пъти съм го писала, толкова пъти е уважено възражението ми).

Но, ако искате да чуете противното, за да успокоите броя на постовете си- да, можете. Можете да се позовете, но от среща няма да проспят да ви възразят и тогава колегата, който ви представлява е в деликатна ситуация, така щото трябва да търси начин тя да бъде приета от съда по гражданското дело.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот angelina_belcheva » 10 Авг 2013, 13:31

Едва сега си задавам въпроси, които иначе са естествени. Нокажете и Вие - след като е доказано, че имаме сделка с подправени документи и има нотариален акт, в който те са приложени и към него е подписа на използвалия ги, по какъв начин може да бъде неизвестен, освен по единствения финансов начин...
Аз съм съгласна, че има логика в думите Ви и затова търся помощ.
angelina_belcheva
Младши потребител

Мнениеот Pause » 10 Авг 2013, 15:20

angelina_belcheva написа:Семейството ми е жертва на имотна измама, доказана в досъдебното производство. Направена бе експертиза. За гражданското производство по ЗЗД - нищожност на сделката с еправи нова експертиза. Обаче бандитите краднаха документа, който доказва кражба на подпис (пълномощно з апрехвърляне на апартамент). Мога ли да се позова в гражданския процес на експертизата, изготвена от полицията? Ще бъде ли кредитирана от съда?

И следващият въпрос е как установихте че документа е бил откраднат ,а ако е бил загубен.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот angelina_belcheva » 10 Авг 2013, 19:32

През месец май говорих заедно със още няколко души с нотариус Енева, която каза, че ще го предаде, когато и се поиска надлежно. Когато преди десетина дни е поискан от експертите за извършване на експертиза, тя им е казала, че го няма. Какво да си мисля друго?
angelina_belcheva
Младши потребител

Назад към Наказателно право