начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

отпускарски казус

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отпускарски казус

Мнениеот fester1 » 05 Юли 2007, 10:06

Попаднах на следния случай, на който мисля, че знам решението, но не е излишно да видя и други мнения:
Лице си пуска молба за платен отпуск с дата 28.06.07 като иска периода на отпуска да е от 2.07. до 6.07. На молбата има резолюция "да" от работодателя. Впоследствие, преди да е започнало ползването, същото лице депозира молба, в която, изтъквайки свои си доводи, свързани с работата в училището, иска отпуска да бъде цитирам "отложен" и същия да се ползва считано от 23.07.07 до 24.08. Работодателят е склонен да се съгласи, обаче аз се питам редно ли е. Не съм убеден, че тук приложение може да намери чл. 176, ал. 1, т. 2 КТ, но все пак...
fester1
Потребител

Re: отпускарски казус

Мнениеот apk76 » 05 Юли 2007, 11:31

fester1 написа:Попаднах на следния случай, на който мисля, че знам решението, но не е излишно да видя и други мнения:
Лице си пуска молба за платен отпуск с дата 28.06.07 като иска периода на отпуска да е от 2.07. до 6.07. На молбата има резолюция "да" от работодателя. Впоследствие, преди да е започнало ползването, същото лице депозира молба, в която, изтъквайки свои си доводи, свързани с работата в училището, иска отпуска да бъде цитирам "отложен" и същия да се ползва считано от 23.07.07 до 24.08. Работодателят е склонен да се съгласи, обаче аз се питам редно ли е. Не съм убеден, че тук приложение може да намери чл. 176, ал. 1, т. 2 КТ, но все пак...

здравейте, не виждам пречка да се приложи чл. 176, ал.1, т. 2 "по негово искане със съгласието на работодателя"
apk76
apk76
Потребител

Назад към Трудово право