начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

чл.114 за срочна работа?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.114 за срочна работа?

Мнениеот n_taseva » 07 Юли 2007, 09:31

Нуждая се от бърз съвет за следната ситуация: Безработна съм. Предлагат ми работа по чл.114 при заместване на ползващи отпуск за срок от 2-3 мес. Местоработата е Бълг. Спортен Тотализатор. Дава ли ми този член право на соц. и здр. осигуровки и трудов стаж? Защо чл.114,а не чл.68/3?
n_taseva
Нов потребител

Мнениеот lunatik » 07 Юли 2007, 19:24

КТ - Чл. 114:
(Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., отм., бр. 110 от 1999 г., нов, бр. 25 от 2001 г.) Трудов договор може да се сключва и за работа през определени дни от месеца. Когато работникът или служителят работи при един работодател общо не повече от 5 работни дни или 40 часа в месеца последователно или разпокъсано, времето не се признава за трудов стаж.

КСО - чл. 4 ал.2:
(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2000 г., бр. 1 от 2002 г.) Работниците и служителите, наети на работа при един или повече работодатели за не повече от 5 работни дни (40 часа) през календарния месец, се осигуряват задължително за инвалидност, старост и смърт и за трудова злополука и професионална болест.
lunatik
Потребител

Назад към Трудово право