начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Получаване на документи за пенсиониране УП2 и УП3

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Получаване на документи за пенсиониране УП2 и УП3

Мнениеот paracetamol » 06 Юли 2007, 14:23

В периода 1975 - 1978г. съм работил в БРВ по Асансьоростроене, София, Гара Искър. Тогава, тази БРВ(база за развитие и внедряване) беше под "шапката" на СК "Асансьоростроене". Тези дни тръгнах да си уреждам документите за пенсиониране, но се оказа следното:
1. Изгубил съм си Трудовата книжка, в която беше отразен трудовия ми стаж за този период.
2. В архива на приемника на СК "Асансьоростроене" документи за споменатия период нямаше.
Въпросът ми е: Има ли възможност този казус да се реши положително за мен, т е да получа някакви документи, с които трудовият ми стаж за периода 1975-1978г. да бъде признат за пенсиониране.
paracetamol
Нов потребител

Мнениеот jannovak » 06 Юли 2007, 19:03

Закон за държавния архивен фонд:

"4) (Предишна ал. 1 - ДВ, бр. 55 от 1987 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 01.01.2002 г.)
Приключените в деловодството документи се съхраняват в архивите на учрежденията, организациите и юридическите лица в продължение на следните срокове:
1. за висшите органи на власт и управление, за централните и окръжните учреждения и организации - 10 години;
2. за градските и селските учреждения и организации - 5 години;
3. регистрите за гражданско и имотно състояние - 100 години;
:arrow: 4. (изм. - ДВ, бр. 55 от 1987 г.) разплащателни ведомости - 50 години;"
Ведомостите за заплати трябва да се съхраняват 50 години и по тях могат да ви издадат документите. Ако нямат ведомости:
Поставете въпроса пред ГЛАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА АРХИВИТЕ
gua@archives.government.bg
Комисията за защита на личните данни, Омбудсмана
jannovak
Младши потребител

Назад към Трудово право