начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

нова фирма

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нова фирма

Мнениеот danko54 » 31 Мар 2020, 20:24

Работя в охранителна фирма! Нова фирма сменя старата. Трябва ли издаването на нови документи за работа за постъпване на работа или новата фирма трябва да ги изиска от старата , още повече собственика е един и същ? Всички служители оставаме в новата фирма!
danko54
Младши потребител

Re: нова фирма

Мнениеот danko54 » 31 Мар 2020, 23:06

Уточнение: не сме подписали нищо от старата фирма , а от новата ни бяха предоставени редица документи за подписване - ТД , дл.характеристика и т.н.!
danko54
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Мар 2020, 23:12

Трябва да се променят договорите, с които сте назначени, Трудовата книжка се заверява задължително от старата фирма - зависи - купили ли са фирмата, точно как става - канцеларията да се оправят - счетоводна е темата.

Не е лошо - ако имате разрешително носене оръжие - да се види старото - ако не е за целите на старата фирма, ок.

Всичко, което носи името на старата фирма е хубаво да бъде сменено.
Най-важното Ви - набавете си всякакви документи за пенсия - не че сте засилили, просто съм работил във фабрика, която затвори и всичко трупахме аз и Прокуриста на тавана - в един склад - като документи, пък после - архив - някакъв Държавен архив, по едно време ни писна и тази работа, пък зарязахме на всички всичко - става въпрос - все едно да си търсиш сега военната книжка - то няма военни окръжия, не знам.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот danko54 » 03 Апр 2020, 16:09

Имам оръжие и разрешително за съхранени и носене , но в тази фирма няма нужда от оръжие! Има един въпрос , който моля да обсъдим - старата фирма ни дължи заплати за два месеца - как стои въпроса за получаването им? От нея ни вопъл , ни стон - абсолютно нищо и за нищо!
danko54
Младши потребител

Мнениеот jhoro » 03 Апр 2020, 23:03

Щом има две фирми - това са две отделни юридически лица. Нищо, че собственика е един и същ.
Процедурата е същата, както ако напуснете на едно място и постъпите на друго, съвсем различно. Предизвестие (евентуално), заповед за прекратяване на ТД, УП-2 и УП-3, извлечение от документите за изплатените или неизплатените трудови възнаграждения и обезщетения ...
В новата фирма се започва цялата документация „на чисто“. От старата може да се искат документи за справка - например, за ползван платен годишен отпуск.
ivan_lawyer написа:Не е лошо - ако имате разрешително носене оръжие - да се види старото - ако не е за целите на старата фирма, ок.

Доколкото знам - разрешителното е лично!
ivan_lawyer написа:Най-важното Ви - набавете си всякакви документи за пенсия ...

Не е само за пенсия - при изгубена/унищожена трудова книжка, нова се издава от ИТ въз основа точно на УП-2 и УП-3.
jhoro
Активен потребител

Назад към Трудово право