- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ес-данъчно право франция
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ес-данъчно право франция
Имам петгодишно право да пребивавам във Франция,мога ли а си плащам данъците от наеми,които получавам в България,в България,а не във Франция .Никой не ми казва,даже и французите.Кой ще ми каже
- todorst
- Потребител
Re: ес-данъчно право франция
todorst написа:Имам петгодишно право да пребивавам във Франция,мога ли а си плащам данъците от наеми,които получавам в България,в България,а не във Франция .Никой не ми казва,даже и французите.Кой ще ми каже
Помолете Преслав Недев от форума да ви консултира по този въпрос. Ако не е в отпуск, разбира се.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
При всички случаи данъците се плащат тук в БГ.
Вариантите са два - чрез пълномощник - като се използва режима за лице, на което "жизнените интереси" са в БГ - т.е. приспадате 10% и тогава се облагат.
И втория вариант - наемателите ви да го плащат този данък, като ви удържат от наема. Този вариант е подходящ, когато наемателите ви са фирми. Данъка тогава е малко по-висок (не се приспадат разходи)
При всички случаи тези доходи се декларират и във Франция, но там вече не се облагат. Използва се спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане.
Вариантите са два - чрез пълномощник - като се използва режима за лице, на което "жизнените интереси" са в БГ - т.е. приспадате 10% и тогава се облагат.
И втория вариант - наемателите ви да го плащат този данък, като ви удържат от наема. Този вариант е подходящ, когато наемателите ви са фирми. Данъка тогава е малко по-висок (не се приспадат разходи)
При всички случаи тези доходи се декларират и във Франция, но там вече не се облагат. Използва се спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане.
- prnedev
- Активен потребител
prnedev написа:При всички случаи данъците се плащат тук в БГ.
Съжалявам, че ви рекламирам навсякъде , но без да ви правя комплимент за мен (дето и хабер си нямам от икономика и логистика) вие сте направо корифей в тази област. Скоро и аз ще трябва да се консултирам с вас, но още не съм решила какво точно ще върша (нова дейност), но реша ли на всяка цена ще ви потърся, ако имате възможност, разбира се!
Поздрави! Дано всички професионалисти бъдат като вас!
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|