начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Осигуряване на управител пенсионер

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осигуряване на управител пенсионер

Мнениеот bastard » 22 Апр 2009, 13:28

Здравейте.

Собственик съм на току-що регистрирано ЕООД и ми се ще поне в началото да си спестя осигуровките, та ако направя баща ми, който е пенсионер, управител, ще трябва ли да се плащат някакви задължителни осигурителни вноски?

Благодаря Ви предварително.
bastard
Потребител

Re: Осигуряване на управител пенсионер

Мнениеот prnedev » 22 Апр 2009, 15:54

Да - и здравни и пенсионни. Всички видове, върху възнаграждението, но не по-малко от минималният осигурителен доход за управител.
Т.е., съвсем общо го казвам - ако го назначиш на заплата, примерно 1 лев месечно, ще дължиш осигуровки все едно, че взема 450 лв (около 200 лв на месец осигуровки) заплата. Разбира се, това е изгодно за баща ви, защото ще може да поиска преизчисляване на пенсията си на база придобитият осигурителен стаж при вас.
За по-точни сметки ще трябва да се разгледат документи.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 22 Апр 2009, 16:05

Няма да можете да си спестите осигуровките - Масларова после с какво ще праща предизборно пенсионерите на почивка :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 22 Апр 2009, 16:42

Абе то, че има начин ;-)))) ама не е за форум 8)
Инспекторе... я се пробвай да подадеш Декларация 1 за осигуровките по твоето изчисление.
Данъчните като видят адвокат по се притесняват ;-) Иначе мислех аз да си направя експеримента, ама трябва да се прибера до Търново, че он-лайн софтуера не го поема :lol: 8)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 26 Апр 2009, 03:22

Здравейте
Аз лично имам ЕООД но е регистрирано на името на майка ми, която е пенсионер и упражнявам дейността си чрез генерално пълномощно.
При започване на дейност в общината попълних един куп формуляри и там имаше няколко графи със следното съдържание : „пенсионер съм и не желая да се осигурявам” пенсионер съм и желая да се осигурявам” където отбелязах графата с: „пенсионер съм и не желая да се осигурявам” и от тогава до сега фирмата работи по този начин. Естествено не минава и без „изваждане” защото независимо от горепосоченото си остава задължението да се внасят здравните осигуравки на лицето, на което се води дружеството. Настоящето го пиша категорично а и съпругата ми и една приятелка са счетоводители.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 26 Апр 2009, 11:36

Аз лично имам ЕООД но е регистрирано на името на майка ми... Настоящето го пиша категорично а и съпругата ми и една приятелка са счетоводители.

Аз да ви попитам категорично, вие ли имате ЕООД или майка ви?
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право