начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПЕНСИОННО РЕШЕНИЕ ОТ НОИ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПЕНСИОННО РЕШЕНИЕ ОТ НОИ

Мнениеот veshin » 22 Апр 2010, 21:29

С решение на ТЕЛК от 06.04.2010 г. имам 80% инвалидност с право на работа и пенсиониране по болест . Поради това, че работя и имам право на карта за транспорт , поисках такава от Социалната служба към района по местоживеене обаче оттам ми обясниха, че едва най-рано след 3 месеца ще мога да я получа, тъй като от НОИ решението за пенсиониране ще е готово тогава. Подадох в Социалната служба молба за социална оценка, но се оказа, че след месец ще трябва да попълня нова молба и евентуално след около 2 месеца мога да получа 9 лв за соц. интеграция. Поради работата ми транспортна карта ми е необходима всеки ден, тъй като разходите ми за транспорт са по 4 лв дневно. Тези забавяния от страна на НОИ и Социалните служби са за сметка на инвалидите, при това не по наша вина. Какво да направя, за да не трябва аз да заплащам за тези забавяния? Става въпрос за минимум 3 месеца по 50 лв на месец т.е. 150 лв, но най-вероятно сумата за 6 месеца ще стане двойно по-толяма -около 300 лв ! Въпросът ми е дали с тези неправомерни деяния на горните институции не се нарушават правата ни, предвид членството ни в ЕС, чиито регламенти за инвалидите би трябвало да са задължителни и за България ? инж. Илиева
veshin
Младши потребител

Назад към Данъчно право