начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Осигуровки за администриране

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осигуровки за администриране

Мнениеот nespokox » 19 Авг 2010, 07:54

Имам възможност да започна работа по администриране на уебсайт дистанционно. Възнаграждението е определено като % от приходите от реклама.
Сумата няма да надхвърли МРЗ.
Не съм осигурен на друго основание,получавам обезщетение за безработица.
Моля знаещите за отговор: Какви соц.осигуровки ще дължа и върху каква сума.
Благодаря !
nespokox
Нов потребител

Re: Осигуровки за администриране

Мнениеот rts » 19 Авг 2010, 17:27

Фирмата готова ли е да Ви осигурява и на какъв договор, или иска от Вас да се самоосигурявате ?
Отговорът на Вашите въпроси зависи от отговорите Ви по горния въпрос.
rts
Активен потребител

Мнениеот dimist » 19 Авг 2010, 17:47

Като самоосигуряващо се лице, ако сте сключили договор като фрилансър и възнаграждението се превежда по банков път/ иначе казано - ако решите да работе законосъобразно, а не в сивия сектор/
dimist
Потребител

Мнениеот nespokox » 20 Авг 2010, 10:08

От фирмата ми казаха,че ще ми привеждат парите по банков път а останалото е моя грижа.Така работата,както разбирам,се обезсмисля,ще трябва да се регистрирам като
самоосигуряващо се лице и да плащам осигуровки върху 420 лв/някъде към 90-100/,а не е сигурно,че ще ги изкарам,поне в началото :)
nespokox
Нов потребител

Назад към Данъчно право