начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

давност на вземанията от НАП

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

давност на вземанията от НАП

Мнениеот darinamihaylova » 28 Яну 2012, 02:31

Моля, помогнете ми, вече не знам какво повече да направя! През 2010 година почина мой роднина и като един от многото наследниците, учавстващ в продажба на недвижим имот посетих ТД на НАП във Варна за удостоверение,че не дължа данъци. С голяма учудване разбрах,че дължа невнесена сума за данък по данъчна декларация от 1999 година като физическо лице- започнаха моите ходения по мъките да доказвам,че преди 10 години съм си внесла сумата, но някой не си е свършил работата и след дълго трамбоване на стъпала и стаи и след няколко разговора лично с началника на НАП-Варна, той реши великодушно,че поради изтекла давност от 10 години,ще ми опрости и ще закрие данъчното задължение и даже лично с мен дойде на гишето и присъства на издаването на документа- удостоверение за задължения, в което се вписа- "няма задължения", който да ми послужи пред нотариус. Днес обаче, в 12.15ч ми звънна на вратата куриер, който ме накара да се разпиша и ми връчи писмо от публичен изпълнител Огнян Кондов - СЪОБЩЕНИЕ ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ.221от ДОПК, в което прочетох,че е било заведено дело с изх.№ 1823/2011 и ме канят с писмото от 17.1.2012 да си платя задължението от 1999 г с начислените лихви до този момент ...лв/ огромна сума/ в 7 дневен срок или ще следва запор на заплатата ми или принудително описване на имуществото ми- след 13 години!!!!! КАКВО ДА НАПРАВЯ В ТОЗИ СЛУЧАЙ? Не искам да постъпвам глупаво, но нали има чл. 171 от същия този ДОПК за давност? Чудя се има ли закони за НАП в нашата мила Родина? Д.Михайлова
darinamihaylova
Нов потребител

Re: давност на вземанията от НАП

Мнениеот REVOLUTION » 29 Яну 2012, 09:29

За съжаление това е положението с НАП.
Имате два варианта или повтаряте пак действията , който сте описала ,или според мен е по-добре писмено пишете искане да се отпише вземането по давност със една "лека заплаха" накрая , че ако преди да изяснят случая предприемат действия по обезпечаване или принудително изпълнение незаконно ще Ви причинят имуществени вреди , който ще търсите по съдебен ред.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Яну 2012, 19:05

Уви, НАП е свързана с всякакви абсурди около болнични, осигуровки ,болнични. Вашият проблем ще се реши или с официално писмо с описание на проблема, или по съдебен ред.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот darinamihaylova » 01 Фев 2012, 23:18

Благодаря ви за отзивчивостта- наех адвокатка, която се оказа изключителна жена, ерудирана и опитна. Тя се е срещнала с отговорен човек на НАП и са отворили досието ми, където наистина работата е била свършена наполовина- при половината от документацията ми стоящото от 1999 г. "задължение" е било заличено ,но не при всички, виновен се оказва един от проверяващите, който е трябвало да проследи и докладва, НО СИ Е СПЕСТИЛ труда. Обещаха да ми изпратят до края на седмицата по куриер официално писмо,че закриват делото и заличават окончателно "задължението". Ще чакам да видя дали наистина ще получа такова писмо . Ще съобщя за резултата! Благодаря ви още веднъж!!!
darinamihaylova
Нов потребител

Назад към Данъчно право