начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Неизплатено трудово възнаграждение от работодател

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизплатено трудово възнаграждение от работодател

Мнениеот dehristov » 10 Сеп 2008, 16:27

Здравейте, моля помогнете при разрешеване на следния казус:
напуснах работа с едномесечно предизвестие до работодателя както е по закон,на последният ден от срока на предизвестието получих заповед на основание чл. 326 ал.1 и попълних обходен лист по отдели на фирмата,който удостоверява че нямам задължения към тях (финансово-счетоводен отдел и каса). Но работодателя не ми преведе последната заплата и сумата за неизползван платен годишен отпуск като получих обяснение,че била констатирана липса на определена сума от задължение на наш клиент,който (клиент) разполагал с касов бон че е заплатил сумата. Работодателя твърди че ще заведе дело срещу мен въз основа на този касов бон и твърдението на този клиент (очевидно иска да опражни натиск върху мен за да не си търся правата) .Като се има впредвид,че длъжноста ми не е материално отговорна и това че на мен никога не ми е бил зачисляван касов апарат,как да постъпя и как да си търся правата.
БЛАГОДАРЯ предварително на всеки който помогне.
Последна промяна dehristov на 10 Сеп 2008, 23:46, променена общо 2 пъти
dehristov
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 10 Сеп 2008, 16:39

Не е ясно от това ,което пишете , какъв е този клиент и какъв е ордера.
При всички положения обаче, нямат право да Ви удържат заплатата и болничните. Пишете до Инспекцията по труда или водете дело.
sunrise
Активен потребител

Назад към Данъчно право