Здравейте!
Не съм си мислела, че като кандидатствам за стипения ще имам такъв проблем. Студентка съм втори курс в ЮЗУ "Неофит Рилски". За да кандидатствам за стипендия за успех ми трябват бележки за доходите на двамата ми родители. Единият ми родител беше дисциплинарно уволнен и докато се водеше делото нямаше право да започва работа или да бъде регистриран в Бюрото по труда. Нотариус завери декларация, в която пишеше, че той не е работил, не е получавал доходи от аренди и т.н., но инспекторката ми каза, че това било клетвена деклацария и такава тя не можела да приеме. Периодът, който искат да се удостоверят доходите, е този, през който все още се водеше делото.
Искат ми деклацария, в която да пише номера на делото и от коя дата е. Има ли право да търси подобен вид лични данни, при положение, че се отнася за дисциплинарно уволнение от държавна служба?
Моля Ви, помогнете ми! Последният срок да представя съответната декларация е понеделник!!!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имат ли такова право?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имат ли такова право?
Ей, ама странни хора. Хем не си давате "личните данни", хем искате пари. Вчера една се оплакваше на Георги Коритаров и Лора Крумова, че социалните и искали личните данни, за да и отпуснат помощ за нещо си.
И не мисля, че е вярно, че е нямал право да започва работа или да се регистрира в бюрото по труда. Напротив.
И не мисля, че е вярно, че е нямал право да започва работа или да се регистрира в бюрото по труда. Напротив.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
точно така имал е право да започне работа или да се регистрира в бюрото по труда,като периода на изплащане на обезщетение е по-кратък при дисциплинарно уволнение
- julieta_9
- Потребител
Първо, наистина не е вярно ,че докато трае делото няма право да работи, това е абсурд.
Освен това, можете да им дадете номера на делото, не са лични данни, има си регистър в съда, където се записват делата и всеки може да си направи справка.
99% обаче съм сигурна, че ще Ви откажат степендия, защото статута на безработно лице се установява с документ от Бюрото по труда , а не с това , кой какво дело води.
Освен това, можете да им дадете номера на делото, не са лични данни, има си регистър в съда, където се записват делата и всеки може да си направи справка.
99% обаче съм сигурна, че ще Ви откажат степендия, защото статута на безработно лице се установява с документ от Бюрото по труда , а не с това , кой какво дело води.
- sunrise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|