начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нерегистрирана кола в общината, санкции?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нерегистрирана кола в общината, санкции?

Мнениеот mpulle » 20 Ное 2009, 21:58

Здравейте,
днес отидох да си проверя какъв ми е данъка за колата за тази година и останах като попарена. Оказа се че на мое име няма кола :shock:
Миналата година Май месец закупих кола и нотариуса, който беше много добър приятел на продавача (мой познат) каза че той ще прати по пощата декларация да не се притеснявам. :|
Да ама днес се оказа че няма такова нещо и т.к .срока за обяваване на имот е 2 месеца ще дължа 200лв глоба. Това обаче ми е непосилана в момента сума.
Познат ми каза, че може хич и да не обяваявам колата в данъчното. Той така си карал неговата вече 4 години.
Посъветванте ме какво да правя?
Ако не регистрирам колата какви точно и от къде да очаквам проблеми?
Има ли начин да оспоря ази глоба?

Благодаря ви предварително
mpulle
Младши потребител

Re: Нерегистрирана кола в общината, санкции?

Мнениеот lawyer_v » 21 Ное 2009, 15:00

Нотариусът не може да изпрати декларация по пощата,защото тази декларация се попълва и подава лично от Вас.Проблем за Вас може да възникне ако решите да продадете автомобила си.Тогава ще трябва да го декларирате,да си платите глобата и данъка.
lawyer_v
Младши потребител

Re: Нерегистрирана кола в общината, санкции?

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Ное 2009, 17:07

От нотариуса взимате 300 лева, за да си погасите разходите - пътни, дневни и други и плащате глобата.

Мисля, че нотариуса ще ги извади тези пари, с оглед на това, че е застрахован и т.н.

Въобще не е трябвало да се доверявате.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Данъчно право