Здравейте!
Извинявам се предварително, ако такава тема вече съществува, но поне не намерих (може да съм пропуснала). Имаше само една стара, която е заключена.
Става въпрос за т. нар. жилищни кредити за млади семейства (все още не сме теглили кредит, а обмисляме варианта) - отговаряме на условията, тъй като нямаме 35 години (и двамата при това) и имаме слкючен граждански брак. Доколкото съм наясно, такива семейства се освобождават от лихвата??? И от банките ли? Как става това?
Освен това има един малък проблем. Съпругът ми има на свое име половин апартамент - наследствен (починали родители). Другата половина се води на името на сестра му, а има едно такова допълнение: "Допълнителни изисквания за ползване на облекчението е данъчно задълженото лице и/или съпругът/ата да не са навършили 35-годишна възраст към датата на сключения договор за ипотечен кредит, както и ипотекираното жилище да е единствено жилище за семейството през данъчната година.” На практика това жилище не е на семейството ни. Като допълнителна информация: ние не живеем в него и то му е приписано преди да сключим гражданския брак. В такъв случай това пречка ли е и противоречи ли на изискванията, за да получим данъчните облекчения? И коя е данъчната година, за която жилището трябва да е единствено - 2009-та или 2010-та???
Освен това аз имам на мое име около 0, 5 дка градина (само празна, незастроена обработваема земя) в едно от селата ми. Тя не би трябвало да е проблем за получаването на данъчно облекчение, нали така?
Някои говорят за връщане на пари, но това е за семействата, при които законът все още не е бил влязъл в сила, когато са теглили кредита, а ако ние изтеглим - то директно месечните ни вноски ще са без начислени лихви, нали така? Ако не - как точно стои въпросът?
Благодаря предварително, че ме изчетохте и за отговорите, които ще получа!
Поздрави и лека, спокойна вечер!!!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Жилищен кредит за млади семейства
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|