начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Увонение по чл.328 т.1 ?????

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увонение по чл.328 т.1 ?????

Мнениеот setbul » 08 Юли 2010, 12:00

Моля пак за инфо и съвет.
Последните 15 месеца имам 13 с платени осигуровки.
Сегашният ми работодател ми връчи в началото на месеца предизвестие за уволнение по чл 328 т.1 от КТ
(чл. 328 (Изм. - ДВ, бр. 21 от 1990 г., бр. 100 от 1992 г.) (1) Работодателят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работника или служителя в сроковете по чл. 326, ал. 2 в следните случаи:
1. при закриване на предприятието;)
Въпроса ми при положение че имам 17г. трудов стаж и през последните 2 години съм осигуряван на 1200 лв бруто,колко време и в какъв размер би трябвало да ми бъде паричното обезщетение от НОИ (Трудовата борса)?
setbul
Младши потребител

Re: Увонение по чл.328 т.1 ?????

Мнениеот vanila_ce » 08 Юли 2010, 19:01

boromy написа:
setbul написа:Моля пак за инфо и съвет.

И ПАК ще ти кажа- на консултация при адвокат. Принципно е 70 % , но няма кой да ти пресмята заплатите и осигуровките

Точно за това адвокат не трябва.Обезщетението от БТ ще бъде 60% от брутната ви заплата за последните 9 месеца.Дали са внасяни осигуровки не ви касае стига работодателят да е подавал Д1.При 17 години стаж ще получавате обезщетение 10 месеца.
vanila_ce
Потребител

Re: Увонение по чл.328 т.1 ?????

Мнениеот Melly » 09 Юли 2010, 12:19

vanila_ce написа:
boromy написа:
setbul написа:Моля пак за инфо и съвет.

И ПАК ще ти кажа- на консултация при адвокат. Принципно е 70 % , но няма кой да ти пресмята заплатите и осигуровките

Точно за това адвокат не трябва.Обезщетението от БТ ще бъде 60% от брутната ви заплата за последните 9 месеца.Дали са внасяни осигуровки не ви касае стига работодателят да е подавал Д1.При 17 години стаж ще получавате обезщетение 10 месеца.

Виж ти, бравос! Отпадна ми едно гайле. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Данъчно право