начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

НОИ, майчинство и майчински

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НОИ, майчинство и майчински

Мнениеот garvana » 12 Юли 2010, 11:40

Здравейте,
в момента съм бременна в осмия месец и ми предстои да изляза в т.нар. 45 дена болничен за раждане. Въпросът ми е дали тези 45 дена болничен за раждане ще влязат при образуване на майчинските или майчинските започват да текат от тези въпросни 45 дена? Питам Вас тъй като от НОИ не можаха да ми отговорят на въпроса.
Предварително благодаря за съдействието.
garvana
Младши потребител

Re: НОИ, майчинство и майчински

Мнениеот karla » 12 Юли 2010, 12:40

Отпускът поради бременност и раждане (т. нар. "майчинство") трае общо 410 календарни дни, които започват да текат 45 дни преди определения термин, така че от тази дата Ви се дължи обезщетение по КСО и то се формира на базата на възнаграждението и внесените осигуровки до този момент (45 дни преди определения термин).
Желая Ви щастливо майчинство! :)
karla
Младши потребител

Назад към Данъчно право