Здравейте,
в момента съм бременна в осмия месец и ми предстои да изляза в т.нар. 45 дена болничен за раждане. Въпросът ми е дали тези 45 дена болничен за раждане ще влязат при образуване на майчинските или майчинските започват да текат от тези въпросни 45 дена? Питам Вас тъй като от НОИ не можаха да ми отговорят на въпроса.
Предварително благодаря за съдействието.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОИ, майчинство и майчински
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НОИ, майчинство и майчински
Отпускът поради бременност и раждане (т. нар. "майчинство") трае общо 410 календарни дни, които започват да текат 45 дни преди определения термин, така че от тази дата Ви се дължи обезщетение по КСО и то се формира на базата на възнаграждението и внесените осигуровки до този момент (45 дни преди определения термин).
Желая Ви щастливо майчинство!
Желая Ви щастливо майчинство!
- karla
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|