начало

Данък МПС, глоба и лихви

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данък МПС, глоба и лихви

Мнениеот spider08 » 16 Дек 2010, 18:33

Здравейте,

Казусът, както навярно сте се досетили е за неплатен данък МПС. Лек автомобил, регистриран 11.2008г. гр. Добрич.С доброто желание да платя данъка отидох още 2008 и ми заявиха 256 лв, защото колата ми била 102 к.с. и съм попадал във високия данък. Само 1 к.с. по-малко и съм щял да платя с около 200 лв по-малко. Ще пропусна момента, в който недоволствам от тъпотията на закона.Изнервен, реших че няма изобщо да регистрирам колата в общината и от 2008 до сега никой не ме е търсил. Проблемът е, че това лято стегнаха пунктовете за технически прегледи и вече изискват бележка за платен данък. А на колата й предстои преглед, така че няма на къде, трябва да се плати.

Та освен данъка, какви ще са глобите и лихвите, които ще ми търсят, за да се подготвя психически?
Прочетох в една тема, че глобата била от 20 до 200лв. Вярно ли е това?
А вече са минали 2 години от покупката, значи ли това че няма лихви и отпада ли нещо изобщо след 2 години?

Благодаря на отзовалите се.
spider08
Нов потребител

Назад към Данъчно право