начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Данъчно задължение и член 171

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данъчно задължение и член 171

Мнениеот lady_sylver » 11 Окт 2011, 22:10

Здравейте,

Съжалявам ако темата, която пускам не е за тук или задавам неточни въпроси. Заинтересува ме тълкуванието на чл 171, т. 2, б. "а".... интересът беше породен поради факта, че онаследих 4ри автомобила ВАЗ, със стари номера, предстои ми да ги отпиша от КАТ и да ида с документа ми, издаден от КАТ, в данъчното,за да потърся начин да уредя неплатени данъчни задължения от 2006 и продължават да текат. Нямам никакви документи за тези автомобили поради факта, че с т.нар ми "родител" не съм имала контакти. Доколкото разбирам е бил пенсиониран по болест, а колите предполагам са предадени на скраб още преди години, изхождам от факта, че са със стари номера. ИНтересува ме дали с този документ от КАТ, че са били със стари номера мога ли да се позова на споменатия по-горе член или да се възползвам от това , че "родител"-ят е бил пенсиониран по болест??? Сумата, която се е натрупала е наистина солидна, дори лихвите също .... Казаха ми, когато ходих в ЦУ на НАП Варна, че ако изчакам 5Г давността им ще падне?? знам, че данъците са доживотни....
Извинявам се ако обяснението е било объркано.
Благодаря!
lady_sylver
Нов потребител

Re: Данъчно задължение и член 171

Мнениеот wladi » 25 Окт 2011, 21:19

Не са доживотни, имат си давност както са Ви посъветвали.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Данъчно право