начало

Съдът е залят от жалби след конкурса за нотариуси Съдът е залят от жалби след конкурса за нотариуси

Щом имам издадена фактура, трябва ли да я получа?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Щом имам издадена фактура, трябва ли да я получа?

Мнениеот kavkaz » 14 Окт 2011, 16:03

Здравейте!
Моля да ме насочите в кой член на нормативен акт има изискване доставчикът на стока/услуга да задължително да изпрати на получателя издадената от него фактура.

В моя случай фирма ми изпрати заповед за изпълнение на парично задължение, с което се задължавам да изплатя сума, представляваща неизплатени цени по 9 фактури, издадени по договор за услуги, в период от 10 месеца. Аз не зная за съществуването на тези фактури, за издаването им или за изпълнението на услугите. Уговорката с фирмата е след извършване на услугата, за същата да ми се издаде фактура. По време на този 10-т месечен период съм получавал и заплащал много фактури от тази фирма. За въпросните 9 не съм получавал никакво известие/съобщение/уведомление и т.н.

Фирмата длъжна ли е да ме информира, че имам издадена от нея фактура?

Предварително благодаря.
kavkaz
Младши потребител

Re: Щом имам издадена фактура, трябва ли да я получа?

Мнениеот wladi » 25 Окт 2011, 21:17

Не не е длъжна, но всичко е странно!?
Ако издам фактура, значи очаквам да бъде платена.
Ако искам да бъде платена, значи ще я изпратя на този, който очаквам да я плати.
Ако този който трябва да плати услугата, смята че няма да я плаща твърдейки, че не е получил фактурата, а не отказва, че е получил услугата за която е издадена, значи не познал, ще плати.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Данъчно право