начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Продадох си мотора, но пак ми искат данък?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продадох си мотора, но пак ми искат данък?

Мнениеот borislav1234 » 18 Апр 2012, 14:24

Привет!Проблема е следния:Преди 6-7 години си продадох мотора, като всичко си бях платил.С новия собственик уредихме всичко в КАТ да е на негово име и приключихме.От къде да знам, че в 21 век няма директна връзка между КАТ и данъчното и през всичките тези години мотора в КАТ се е водел на новия собственик, а пък в данъчното на мое име.Сега получих "покана" да си платя данъка плюс лихвите за тези години.Как да процедирам?Какво ще ме посъветвате?
borislav1234
Нов потребител

Re: Продадох си мотора, но пак ми искат данък?

Мнениеот neutralen » 18 Апр 2012, 14:30

Следва да отидете в Данъчното с изпратената ви "покана", да обясните случая така както го описвате и да ги помолите да ви кажат какви документи искат от вас за да ги представите и повече да не ви търсят. Набавяте съответните документи и ги представяте в съответната данъчна служба.
neutralen
Активен потребител

Re: Продадох си мотора, но пак ми искат данък?

Мнениеот borislav1234 » 18 Апр 2012, 14:35

Благодаря за бързия отговор!Така и ще направя и ако има нови проблеми пак ще пиша.
borislav1234
Нов потребител

Назад към Данъчно право