начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Неверни данни по чл.14 от ЗМДТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неверни данни по чл.14 от ЗМДТ

Мнениеот denipavq » 02 Мар 2013, 04:09

Здравейте,

Изправена съм пред проблем за който не мога да намеря решение. След влизане в сила на кадастралната карта реших да проверя декларираните данни за наследствен ПИ попадащ в строителните граници на града където има одобрен ПУП. При проверката установих, че декларираният кадастрален номер и номерът по новоприетата кадастрална карта не съвпадат. Подадох данъчна декларация вписвайки вече новият кадастрален идентификатор, съставен от ЕКАТТЕ.РАЙОН.НОМЕР на имот.

След време реших да проверя данните дали са коригирани и си извадих копие от данъчната декларация като установих нови грешки, но не допуснати от мен. Вместо данните от скицата която съм представила в полето за попълване на служебна информацип е вписан съвсем различен ЕККАТТЕ от този в който е в скицата от СГКК. Освен това не е нанесен планоснимачен номер по кадастрална карта, въпреки че в скицата е изрично посочен.
Получих и удостоверение за декларирани данни в което изходящо от горното освен сумата за плащане, не съществуват никакви данни за имот. Липства пл. номет, адрес и тн. Меко казано се почувствах много огорчена от факта, че явно умишлено служителите не желаят да декларират верните данни. Номерът на декларацията вписан в удостоверението и реалният номер върху данъчната декларация са съвсем различни.

Въпросът ми е как да процедирам? Не мога вечно до безкрай да подавам коригиращи декларации. Какъв е пътя за жалене, когата некомпетентността или нежеланието на конкретни служители ни пречат да декларираме истинските си имоти, въпреки че сме легитимни собственици признати от съдилища и нотариуси. Почти съм сигурна,че действията им са умишлени и се въртя в затворен кръг. Притеснявам се дали няма някаква много сериозна причина да дайстват така която да ме ощети и дори да загубя собствеността си.

Предварително благодаря за помощта
:(
denipavq
Нов потребител

Назад към Данъчно право