начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Как се ликвидира ООД?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот donna » 22 Апр 2006, 11:26

nickich написа:Освен, 4е съм един от съдружниците, аз съм и един от управителите.
Знам, 4е е малко късно съм се сетил, но какво сега трябва да направя?
Желанието ми е да се ликвидира фирмата, но изглежда това няма да е толкова лесно.

Значи си и управител с това трябваше да започнеш , :) тогава носиш отговорност.
Първо явно след като си един от управителите значи има и други -каква е представителната ви влас ..тоест действате заедно и поотделно или само заедно .
Защото ,ако е заедно молбата да несъстоятелност се подписва от името на двамата ,ако обаче е заедно и поотделно само единия ще я подаде .

Не знам какъв размер са задълженията на дружеството ,но Управителят е длъжен да свика общото събрание веднага щом загубите надхвърлят 1/4 от капитала, както и когато чистата стойност на имуществото на дружеството по чл. 247а, ал. 2 спадне под размера на вписания капитал.

Малко по -нагори пък пишеш ,че желанието ти е да се ликвидира фирмата .....ако ще влизате в процедура по ликвидация там е съвсем по различно .....по -лесно е и ако по време на ликвидацията се окаже ,че задълженията не могат да се покрият то тогава ликвидатора ще подаде молба за обевяване дружеството в несъстоятелност .
За процедурата по ликвидация ще следва да свикате ОС та да решите за нея .

Преди да предприемете каквото и да е прегледайте устава на дружеството по въпроса за ликвидация и несъстоятелност ,дали няма и някоя допълнителна клауза като изискване , защото съм срещала най-различни варианти .
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 22 Апр 2006, 16:02

че ако дружеството [url]има все пак имущество, достатъчно да покрие вземанията[/url], били частни или публични - защо да не го обявите в ликвидация ? за несъстоятелността винаги има време...
lakov
Потребител

Мнениеот nickich » 26 Апр 2006, 12:53

Управляваме дружеството "заедно и поотделно". Единият кредит, който беше изтеглен за дружеството, е обезпечен с недвижим имот. Другите задължения са ни към държавата, но, според мен, не надхвърлят 1/4 от имуществото на фирмата.
nickich
Младши потребител

Предишна

Назад към Търговско право