начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

непозволено увреждане

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: непозволено увреждане

Мнениеот gega » 29 Яну 2005, 12:34

Ех, РусИ, РусИ, хубав град, с богата история, великолепна архитектура и културни паметници! Защо му трябваше на този град юридически РабФак, та да възпитаниците му да срамят града!:))
gega

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 12:38

А бе човек данъчния адрес е тоя който си дал на данъчните още с декларацията при регистрацията не е задължително да е седалището на търговеца . Този данъчен адрес ако промениш пак подаваш декларация.
Във фактурата СЕ записва седалището на фирмата .
донна2

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 12:40

Гега защо се излагаш това не мога да го разбера ,наистина ми е чудно !
донна2

Мнениеот gega » 29 Яну 2005, 12:46

Я, да видим кой ПАК се излага? Е, как кой, донка, бе, дончето, нашето донче:))))
Чл. 7. (1) Първичният счетоводен документ, адресиран до други предприятия или физически лица, съдържа:
1. наименование и номер на документа, дата на съставяне и място;
2. наименование и АДРЕС на предприятията - издател и получател на документа;

Някъде да се говори за седалище, ти явно не знаеш и какво представлява седалище и какво адрес. Да, наистана данъчният адрес не е задължително да съвпада с адреса на управление, но това че го знаеш, не променя общото впечатление, че си посредствен "юрист":))))
gega

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 12:52

Адрес на предприятието е неговото седалище ГЕГА , а данъчния адрес е тоя на който търговеца следва да бъде намерен за ревизии проверки и т.н. , тия двата не винаги съвпадат ,ако не съвпадат във фактурата се пише седалището защото данъчния адрес може да го променяш всекий ден само подавайки една декларация .

в случая гега посредсвеният си ти
донна2

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 12:54

Гега данъчния адрес ти служи само да бъдеш откриван при ревизии ,проверки ,както и данъчните да ти връчват книжа.
донна2

Мнениеот gega » 29 Яну 2005, 13:03

Отново показа безпрежната негтрамотност, която се шири - как си знаех, че отново, за кой ли път, ще попаднеш между шамарите! донче, как е възможно да не знаеш що е седалище и адрес. Ех, трябва отново да разяснявам елементарни неща за .... хора, но какво да се прави, явно няма свършек мисионерството:)))

Чл. 12. (1) Седалището на търговеца е НАСЕЛЕНОТО МЯСТО, където се намира УПРАВЛЕНИЕТОна дейността му.
(2) Адресът на търговеца е адресът на управлението на дейността му.

И макар че адресйт на управление се намира в седалището, двете понятия са различни, едното определя пространствената връзка на търговеца със съответното населено място (малко сложничко за теб се изразих, но така съм го изучавал и разбирал:)))), а адресът на управление е самото фактическо място, индивидуализирано напр. с намер, ет. и пр. Близки са, но чак пък идентични! Учи, девойче, не дей стой пред компютъра по цели нощи! Ако беше залягала с таково настървение над учебниците, сега нямаше да си общуваме елементарно, а щяхме да разговаряме за значително по-сложни казуси! Виждаш ли, че голяма част от стойностните хора напуснаха този форум - няма ги Иван, Лунатик, Протектора, и много други свестни юристи! Запитай се защо! Защото такива като теб принизяват дискусията, за което и аз допринасям, искайки да даглуша твоя неистов безпаметен псевдоюридически крясък! Сега излизам да се видя с приятели, най-любимото ми занимание, а от теб очаквам поредните истерични изблици!:))) И давай по-гнусно, защото няма да те позная:)))))))
gega

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 13:09

Гега каквото и да пишеш в своя защита явно не си виждал фактура ,не познаваш реквизитите и ит.н.,аз много ясно ти написах какво се записва в една фактура ,а ти ако издаваш фактури пиши какви то си щеш щуротии твоя работа , доста ДРА ще ти издадат данъчните .
донна2

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 13:13

Където по нашето право съвпадат , ако имаш фактура от чужбина това е друго там нещата са по различни , поздрави гега и чао и бъди щастлив!
донна2

Мнениеот Счетоводител » 29 Яну 2005, 13:22

Хора, Вие луди ли сте, или Ви куца възпитанието? Какви са тези
безумия и език един към друг? Та нали форумът е място, където да се срещнат
по-вече мнения, за да се избистрят нещата, но в крайна сметка решението е
на питащия. Или сте минали в графата на "магистратите"- "всеки вятър прав ми
вее"? Това даже ние, счетоводителите не го правим. Самочувствието за "непогре-
шимост" е добро нещо, но никой не е застрахован- защо смятате, че целият свят
се върти около Вашата орбита и тази на СУ? Много от Вас, завършилите СУ ги
тресе комплекс за малоценност, защото "умират" от глад, но като удавник за
сламка са се хванали за "дипломата си от СУ" и са готови да разкъсат останалите,
които просто са нямали пари, за да поддържат изкуствения стандарт на "столични "
прависти и се борят също като Вас за хляба си. Поне четирима от тазгодишните
кандидат-студенти с висок бал нямат никакво покритие с реалния резултат от
изпитите-просто въпрос на пари. Те също след време ще се бият в гърдите като Вас.
Пазил ме бог някой от Вас да ме защитава по какъвто и да било повод.
Та Вие изпитвате такава омраза към собствената си гилдия, че какво остава към
останалите. Прекрачили сте всякакви писани и неписани правила и тон.Съжалявам Ви. Самите Вие дали сте наясно какви асоциации предизвиквате
у нас, "небогопомазаните люде"? Желая Ви успешни и доходоносни кариери.
Счетоводител

Re: непозволено увреждане i za Счетоводител

Мнениеот bom » 29 Яну 2005, 14:00

Благодаря за мненията. Явно 53 /2/ ми връзва ръцете, в понеделник ще се поровя в практиката. Иначе, по отношение казаното от Счетоводител. Може и да има по нервни и раздразнителни колеги, но мисля, че повечето тук са готини и наистина ти помагат, особено когато няма с кой да се посъветваш, все пак не всички работим в големи кантори с юристи по 15-20 г. стаж.
bom

Мнениеот donna » 29 Яну 2005, 16:05

http://www.bg-tax.com/dana4en%20adres.htm

Горния адрес давам за колегите на ,които не им е понятно що е то данъчен адрес ,обяснено е на дълго и широко.
donna
Старши потребител

Мнениеот пепи - Шумен » 29 Яну 2005, 18:01

Донна 2 ти си много про"з"та жена.Твоите контрагенти изобщо не можеш да ги
намериш , а недай си боже и да ги осъдиш с нашето тромаво гражданско право-
раздаване, дори и да откриеш някой от тях от тези фирми "стопански субекти"
не можиш да вземеш нищо , те са кухи.Изобщо ни си прави труда да внасяш такси
за искови молби по ЗЗД.По принцип има ли търговска сделка ТЗ е по който
следва да предявиш претенциите си.Ако не си ми сърдита обади се.
пепи - Шумен

Мнениеот донна2 » 29 Яну 2005, 18:35

Мале, мале и това пепи от Шумен се назовава юрист ............вярно бе те някои хора тука и за хамали не стават!
донна2

Предишна

Назад към Търговско право