начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Договори

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договори

Мнениеот plm76 » 29 Яну 2005, 09:43

Имам договор с една фирма в който е записано, че срока за изпълнение е 30 дни.
Според фирмата това означава 30 работни дни според законодателството освен ако не било записано друго. До колко е вярно това?.
plm76
Нов потребител

Re: Договори

Мнениеот protekta » 29 Яну 2005, 12:34

Вярно е обратното - 30 календарни дни, освен ако не е уговорено изрично друго.
protekta
Потребител

Мнениеот галина » 29 Яну 2005, 20:23

И аз така мисля.Ако в договора е уговорено,че тези дни ще са работни-това е друго
галина

Мнениеот enigma » 30 Яну 2005, 02:10

Чл. 33, ал. 3-4 ГПК разрешава като обща правна норма въпроса!
enigma

Мнениеот Anastassia Terzieva » 05 Фев 2005, 23:11

Е хубава работа, сякаш няма чл.72 ЗЗД, който да урежда сроковете в договорните отношения между страните, та ги препращате към ГПК.
Сроковете в ГПК касаят процеса, правото на иск и преклудирането на процесуални права, а не материалното право и не е вярно, че една процесуална правна норма може да се приложи в случая.
Не може да се приложи дори по аналогия...
Anastassia Terzieva

Мнениеот enigma » 05 Фев 2005, 23:45

Аз се шегувах, защото аргументи от сорта на "аз мисля" са ми любимите при положение, че има изрична регламентация :):)
enigma

Мнениеот Anastassia Terzieva » 06 Фев 2005, 02:57

Тази шегичка, (приемам твърдението ви, защото не мога да докажа, че може би е най-малкото прибързан постинг), е на гърба на питащия!
Ами ако човека беше отишъл при тях и им беше изплескал на доверие това, което сте написали и беше станал за смях... едва ли щеше да му е весело.
Моля ви, заради доброто име на този форум, не си позволявайте друг път такива шеги тук - хората питат, защото имат нужда от помощ, а не за да се подложат на нечие "шеговито" отношение.
Anastassia Terzieva

Мнениеот enigma » 06 Фев 2005, 03:54

А аааа аз винаги мисля - като съдържание двата типа разпоредби нямат разлика. То точно тука беше шегичката :):) А, който ходи в гората без адвокат ... .
enigma

Назад към Търговско право