- Дата и час: 16 Фев 2025, 00:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да открия консултантска фирма?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Как да открия консултантска фирма?
Аз съм ел. инженер и искам да си напрвя законно една консултантска фирма в моята област. Въпросът ми е: Каква е най-общо процедурата, как трябва да регистрирам, като ЕТ или по друг начин и има ли някакви критерии, които трябва да покрия допълнително? И последно, ако е възможно да ми кажете дали трябва да плащам патентен данък или друг и какъв?
- VPOP
Не се засягайте, но отговор на толкова общ въпрос не може да се даде с няколко думи, при това има някои особености, които е добре да обсъдите със специалист. Иначе все едно да влезете във форум за зъболекари и да питате: "искам да си извадя няколко зъба, но как да позная кои точно са развалени, а след това искам да си поставя мост на тяхно място. А мога ли да ползвам хелметекс, за да залепя моста"?
Щом искате подробни разяснения, трябва да се видите с някого "лице в лице", защото можете наистина да изберете най-доброто за Вас. Универсална рецепта няма. Може и ЕТ да е добро решение, но може и търговското дружество да е по-подходящо.
Щом искате подробни разяснения, трябва да се видите с някого "лице в лице", защото можете наистина да изберете най-доброто за Вас. Универсална рецепта няма. Може и ЕТ да е добро решение, но може и търговското дружество да е по-подходящо.
- Гост
Изберете най - удобната за Вас форма, като я съобразите с особеностите на дейността, която ще извършвате. Поначало за предоставяне на консултантски услуги не се изисква специално разрешение. Но както казва колегата универсална рецепта няма и затова е по - добре да се консултирате със специалисти (данъчен, юрист), които да ви изяснят предимства и недостатъци, задължителни изисквания и т.н.
- йоанна
- ???
VPOP написа:Страхувах се, че въпросът ще прозвучи общо и съм си мислил естествено да се съветвам сериозно с някой. Но виждам, че в тази държава има малко консултанти и още по-малко адвокати и икономисти, който с две думи да обяснят каква е практиката...
Пак съм този със зъболекарския пример. Няма отговор с две думи на това, което питате. Ако мислите, че съм некомпетентен, само ще уточня, че имам над 50 публикации в специализирани юридически издания и малко под 30 разработени процедури за правноинформационни системи. Тия хора не ми плащат, за да им пиша глупости, както се сещате. Така че - не се сърдете и не търсете мошеник, дето с две думи ще ви излъже, а някой, който да Ви свърши работа
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- Гост
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|