начало

Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС

СПЕШНО МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СПЕШНО МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!

Мнениеот РЕНИ » 04 Ное 2005, 16:42

Колеги, моля да ме насочите в кой нормативен акт се съдържа правната уредба на "удостоврението за актуална съдебна регистрация" (ако има такава) и да ми отговорите на следния въпрос. На базата на сключен договор между Висшия съдебен съвет и "Информационно обслужване " АД-гр. София за създаване и поддържане на елекронни търговски регистри, копия на търговските регистри при окръжните съдилища и за извършване на информационни услуги на фирми и гражадани, може ли да се приеме като "удостоверение за актуална съдебна регистрация" представеното удостоверение от "Информационно обслужване" или е приоритет това от съда. Благодаря Ви много за оказаното съдействие.
РЕНИ

Мнениеот Незрет » 07 Ное 2005, 13:42

Колежке по делата които съм водил срещу фирми,съдът винаги изисква удостоверение за актуално състояние от съдът от фирмено отделение. Веднъж се направих на интересен и приложих от апис регистър плюс но съдът не го прие. аз лично не знам да има практика съдът да приема че справките и удостоверенията от тази фирма Информационно обслужване да имат силата на официален удостоверетелен документ. За по сигурно си подайте молба до Ф. отд. на СГС или окръжния съд по местоседалище на фирмата.
Незрет

Мнениеот рени » 07 Ное 2005, 17:44

blagodarq mnogo za otgovora, no na kakvo pravno osnovanie da se pozova? ima li nqkakva uredba tova udostoverenie, i v kraina smetka IMA sklu4en dogovor mejdu VSS i "Informacionno obslujvane" -AD. Na kakvo osnovanie 6te se prieme tovaudostoverenie ot "Informacionno obslujvane" -AD?
рени

Назад към Търговско право