начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

представителство на чуждестранна фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

представителство на чуждестранна фирма

Мнениеот mari_an » 18 Апр 2006, 10:00

Колеги, имате ли представа как се регистрира представителство на чуждестранна фирма в България. По един закон - уреждащ дейността в съответната област, е написано, че само упълномощени представители на чуждестранната фирма могат да осъществяват търговия със съответния продукт у нас. Та как точно да регистрирам представителство :?: Наясно съм, че чуждата фирма трябва да вземе решение за това и т.н., интересува ме повече действията във фирмено. :oops: Ще съм благодарна на всяка информация или източник, от където да намеря такава. Приятен ден.
Последна промяна mari_an на 18 Апр 2006, 18:40, променена общо 1 път
mari_an
Младши потребител

Мнениеот v.alexandrova » 18 Апр 2006, 11:08

представителството се регистрира в БТПП по чл.6 от Закона за насърчаване на инвестициите.
v.alexandrova
Младши потребител

Мнениеот galq_si » 18 Апр 2006, 13:16

Доколкото ми е известно, представителство на чуждестранна фирма, регистрирано в БТПП, не може да осъществява стопанска дейност. Може би трябва да помислиш за друга форма на регистрация.
galq_si
Нов потребител

Мнениеот chonzy » 18 Апр 2006, 13:27

Иди в БТПП, която се намира на бул.Витоша и се качи на 2-рия етаж. Там ще ти дадат карта за регистрация на представителството и ще можеш да си зададеш въпросите.
chonzy
Младши потребител

Назад към Търговско право