начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Промяна на фамилия на управител ТД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на фамилия на управител ТД

Мнениеот daniela_tg2 » 09 Май 2006, 10:52

Здравейте, интересува ме по какъв начин може да стане промяна на фамилията на управител на търговско дружество в документите на дружеството? Става въпрос за промяна на фамилията след сключване на граждански брак, сега е необходимо поне в актуалното състояние на фирмата управителката да излиза с новата фамилия, за да няма проблеми по институциите. Това чрез заявление за вписване на нови обстоятелства ли става или има друга процедура? Благодаря предварително!
daniela_tg2
Младши потребител

Мнениеот maycheto » 09 Май 2006, 14:11

Нужно е да заявите за вписване в регистъра настъпилото ново обстоятелство - промяната във фамилното име на управителя. Става със заявление, към което следва да приложите заверено ксерокопие от удостоверение за сключен брак и нова лична карта. Плаща се и такса. После ще се издаде и нова булстат карта, отново такса. Промените се заявяват и в НАП - за осигуровките. На първо време за това се сещам.
maycheto
Младши потребител

Мнениеот michoni » 09 Май 2006, 14:19

Аз се сещам и за една друга възможност - да подпишете нотариално заверена декларация за идентичност на имената, която да представяте като неизменна част от удостоверението за дружеството пред съответните институции. Само че не знам дали навсякъде ще ви я признаят.
michoni
Потребител

Мнениеот michoni » 09 Май 2006, 14:21

Преди време, не си спомням в каква връзка, ми бяха попаднали точно така оформени документи-декларация плюс удостоверение.
michoni
Потребител

Мнениеот daniela_tg2 » 09 Май 2006, 17:29

Благодаря, все пак мисля, че ще е по-безболезнено да го заявим като променено обстоятелство. Иначе отново ще трябва да затъваме в бумащина, декларации и декларацийки... Но пък определено ще излезе по-евтино :-)

Благодаря на всички за помощта!
daniela_tg2
Младши потребител

Назад към Търговско право