начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

служебни правоотношения

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

служебни правоотношения

Мнениеот julli6666 » 06 Фев 2010, 18:48

Моля, Ви да ми помогнете, като ме насочите към най-добрия есперт по служебни правоотношения. През 2008г. се явих на конкурс за главен експерт на първо място класираха друг човек, аз също издържах конкурса и комисията ми предложи да започна работа по заместване на колежка, която беше в болничен по бременост. Обещаха ми, че в първия удобен случай ще ме преназначат на постоянно място независимо за какъв експерт. Аз се съгласих и прекратих тогавашния ми постоянен трудов договор. До момента никой не ми е предложил преназначение, въпреки, че колежка напусна, а други двама се пенсионираха. Веднъж попитах "Човешки ресурси" какъв е начина да ме назначат на постоянно място, а той ми отговори, че ако си подам молба ще получа положителен или отрицателен отговор, като не ме окуражи, а напротив. За мен поведението на органа по назначаване би трябвало да е наказуемо, че ме подведе по време на криза да напусна постоянен трудов договор, за да треперя утре ще имам ли работа. Искам да добавя, че съм глава на семейство и лице с трайно н. р. 68%, за което съм уведомила работодателя, но не ми поискаха ЕР на ТЕЛК, въпреки, че ги спасих по този начин от глоба.
julli6666
Нов потребител

Re: служебни правоотношения

Мнениеот ivobombata13 » 07 Фев 2010, 01:42

Ако са ви "обещали" в писмена форма е добре :)
Защото иначе тези обещания си остават само между вас и работодателя ... а това че ви е подвел си е чисто неморално от страна на работодателя но при тези обстоятелства с обещанията не мисля че може да търсите права по законов ред ...

Това е от КТ:
Чл. 69. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна.

(2) Предходната алинея се прилага и при срочния трудов договор за заместване на отсъствуващ работник или служител, ако трудовият договор със замествания се прекрати през време на заместването.
ivobombata13
Младши потребител

Назад към Административно право