начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

ПЛАЩАНЕ ЗА ФИЗИЧЕСКИ КОНТРОЛ НА МИТНИЧЕСКИ ПУНКТОВЕ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПЛАЩАНЕ ЗА ФИЗИЧЕСКИ КОНТРОЛ НА МИТНИЧЕСКИ ПУНКТОВЕ

Мнениеот hristoka » 15 Фев 2010, 14:13

Здравейте,
първо искам да се извиня, понеже не съм юрист и не мога да ползвам правилно терминологията, но ще се опитам да съм ясен в питането си, което е следното:
Собственик съм на транспортна фирма за международни превози с релация Турция.Случва се при преминаването на граничен пункт, без значение посоката излизане или влизане в България, митничарите да поискат физически контрол на стоката, което си е тяхно право.Но в цяла Европа това си е практика и закон, ако не открият нарушение, митницата си поема финансовите задължения към хамалите.А тяхната услуга не е много евтина- на Капитан Андреево например разтоварване и товарене струва към 150-200 Евро.А за плащането няма банкова сметка, а парите ги искат кеш срещу фактура от шофьора. Въпроса ми е няма ли такав закон и в България. Ако ми открият нарушение на драго сърце ще ги платя тези пари, ама без нарушение... 150 евро са си пари, които зануляват печалбата на един курс.
Благодаря предварително
hristoka
Нов потребител

Назад към Административно право