Здравейте!
Имам Решение на Адм. съд в моя полза по жалба срещу НОИ, но те обжалват пред ВАС. Спорът е за размера на Осигурителния ми доход, в който не са включили при определяне размера на пенсията ми частта по гражд.договори и от самоосигуряване, въпреки че тази част фигурира в моята партида в Регистъра на осигурените лица и им е известна.
Интересува ме ще бъде ли пречка да получа допълнението към пенсията ми от датата на подаване на документи за нея, както ще стане при благоприятно решение на ВАС, ако подам сега в НОИ документите, които съм пропуснал в началото, а те не са ми поискали в съответствие с чл.1, ал.5 от Наредбата за пенсиите.
Работата е там, че при нормални обстоятелства, такова допълнение се начислява от датата на подаване на допълнителните документи. Ако делото във ВАС се забави и решението не е в моя полза, ще загубя допълнението от този момент до края на делото, защото изчаквам с подаване на документите. Но ако сега ги подам, НОИ могат да изпреварят делото във ВАС и да ми издадат решение за увеличен размер, съобразно исканията ми, но валидно от датата на подаване на документите, при което губя допълнението най-малко за 10 месеца. Длъжни ли са после да коригират това си решение след евентуално благоприятно за мен решение на ВАС (в което обаче новото решение на НОИ не фигурира) или ще трябва отново да оспорвам новото им решение пред АС?
Благодаря предварително за отзивчивостта!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да изчакам ли обжалването във ВАС от НОИ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|