- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изискванията, на които трябва да отговаря защитната каска
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
изискванията, на които трябва да отговаря защитната каска
Колеги, моля ви помогнете ми. Търся изискванията, на които трябва да отговаря защитната каска, която всеки моторист е задължен да носи. В ЗДвП не пише нищо, а в ППЗДВП, в чл. 189 е посочено следното "Водачите на мотоциклети и на мотопеди при движение са длъжни да поставят на главата си защитна каска, отговаряща на съответните изисквания". Никаде обаче не намирам какви са "съответните изисквания". Моля ви ако знаете, пишете. Благодаря!
- ralistef
- Нов потребител
Re: Колеги помогнете
http://old.moto.bg/plugins/content/cont ... ontent.146
мисля че тук доста добре се вижда какво е сертифицирана каска . Ако каската има посочените стикери не би трябвало да има никакъв проблем с КАТ.
А КАТ е ясно какво изисква , с неуточненият текст....
мисля че тук доста добре се вижда какво е сертифицирана каска . Ако каската има посочените стикери не би трябвало да има никакъв проблем с КАТ.
А КАТ е ясно какво изисква , с неуточненият текст....
- dog123
- Младши потребител
Едва ли пътният полицай е ограмотен до степента да разграничи китайското от истинското производство, че чак и сертификат ... той спазва указанията, и най-вече с какво и как да подрони авторитета на водачите, с цел безпрепятствено погиване на доходите им, в полза на бюджета.
- avokady
- Младши потребител
Може би въпроса на питащия е "може ли да карам с каска, която съм направил сам"
Или "мога ли да отпочна производство на каски в единични борйки по поръчка и чертеж на клиента".
Мисля, че и на двата варианта на въпроса отговора е "не". За да може да се гарантира качеството на даденото изделие, негови прототипи се подлаган на многобройни тестове, включващи и разрушаването им, така че да направиш 10 каски за тестове, за да можеш да продадеш (или ползваш) 1, не е много изгодно.
Иначе вероятно в нета може да се намери начина на изпитване, но... едва ли ще е по силите на дребна манифактура да получи сертификат, който да й позволи да слага знак за съответствие с нормативните изисквания.
Или "мога ли да отпочна производство на каски в единични борйки по поръчка и чертеж на клиента".
Мисля, че и на двата варианта на въпроса отговора е "не". За да може да се гарантира качеството на даденото изделие, негови прототипи се подлаган на многобройни тестове, включващи и разрушаването им, така че да направиш 10 каски за тестове, за да можеш да продадеш (или ползваш) 1, не е много изгодно.
Иначе вероятно в нета може да се намери начина на изпитване, но... едва ли ще е по силите на дребна манифактура да получи сертификат, който да й позволи да слага знак за съответствие с нормативните изисквания.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|