начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

изискванията, на които трябва да отговаря защитната каска

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изискванията, на които трябва да отговаря защитната каска

Мнениеот ralistef » 20 Яну 2011, 12:21

Колеги, моля ви помогнете ми. Търся изискванията, на които трябва да отговаря защитната каска, която всеки моторист е задължен да носи. В ЗДвП не пише нищо, а в ППЗДВП, в чл. 189 е посочено следното "Водачите на мотоциклети и на мотопеди при движение са длъжни да поставят на главата си защитна каска, отговаряща на съответните изисквания". Никаде обаче не намирам какви са "съответните изисквания". Моля ви ако знаете, пишете. Благодаря!
ralistef
Нов потребител

Re: Колеги помогнете

Мнениеот dog123 » 20 Яну 2011, 14:52

http://old.moto.bg/plugins/content/cont ... ontent.146

мисля че тук доста добре се вижда какво е сертифицирана каска . Ако каската има посочените стикери не би трябвало да има никакъв проблем с КАТ.
А КАТ е ясно какво изисква , с неуточненият текст....
dog123
Младши потребител

Мнениеот avokady » 20 Яну 2011, 21:16

Едва ли пътният полицай е ограмотен до степента да разграничи китайското от истинското производство, че чак и сертификат ... той спазва указанията, и най-вече с какво и как да подрони авторитета на водачите, с цел безпрепятствено погиване на доходите им, в полза на бюджета.
avokady
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Яну 2011, 21:34

Може би въпроса на питащия е "може ли да карам с каска, която съм направил сам"
Или "мога ли да отпочна производство на каски в единични борйки по поръчка и чертеж на клиента".
Мисля, че и на двата варианта на въпроса отговора е "не". За да може да се гарантира качеството на даденото изделие, негови прототипи се подлаган на многобройни тестове, включващи и разрушаването им, така че да направиш 10 каски за тестове, за да можеш да продадеш (или ползваш) 1, не е много изгодно.
Иначе вероятно в нета може да се намери начина на изпитване, но... едва ли ще е по силите на дребна манифактура да получи сертификат, който да й позволи да слага знак за съответствие с нормативните изисквания.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Административно право