начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Акт от Камера на КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт от Камера на КАТ

Мнениеот ivanov123 » 07 Апр 2011, 23:15

Здравейте,
имам акт от Юни 2010 за превишена скорост. Снимка от камера. След това имам съставен акт. Превишението е 50 над допустимото. Отидох на гишето в кат през декември искаха да ми вземат книжката за два месеца. Понеже в момента новия закон гласи че се заплаща само глоба без да се отнема книжката. Въпроса ми е сега ако отида в КАТ - по- стария или по новия закон ще ми се разглежда акта?
ivanov123
Нов потребител

Re: Акт от Камера на КАТ

Мнениеот law_master » 08 Апр 2011, 10:03

Ами зависи какво ще решат - дали да се приложи закона който е действал към момента на извършване на нарушението или по-благориятния за дееца -> т.е. новия закон.

М/у другото от каква камера Ви е акта - Спийд камерите дето са на пътя Сф - Бс или мобилните камери в патрулките.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот sogio » 08 Апр 2011, 12:10

ivanov123 написа: Отидох на гишето в кат през декември искаха да ми вземат книжката за два месеца. Понеже в момента новия закон гласи че се заплаща само глоба без да се отнема книжката. Въпроса ми е сега ако отида в КАТ - по- стария или по новия закон ще ми се разглежда акта?

Как така са искали, но не са Ви я взели?
Предполагам, че се Ви връчили наказателното постановление. Ако е така, то в 7-дневен срок сте имал възможност да обжалвате. Само тогава имате някакъв шанс.
Мястото на извършване на нарушението е от значение за определяне на местно компетентния съд, който ще разгледа жалбата Ви. В Адм.С - София град доколкото знам повечето съдии приемат, че измененията в ЗДвП (т.е. отпадането на наказанието лишаване от право да се управлява МПС и увеличаването на размера на глобата) не са по-благопияти за нарушителя, поради което не прилагат новите такстове. В други Адм.С приемат точно обратното, което е и по-правилното според мен.
sogio
Потребител

Мнениеот tinamaneva » 29 Апр 2011, 00:31

До Иванов 123,не знам каква камера,на Ви съветвам да си видите сметката изписана на наказателното постановление да ли е тази към бюджета или лична.Спипах доблестните служители на КАТ да вписват лична банкова сметка,вместо истинската-плащаш с карта,банкомат,интернет и...гориш.Занимавах прокуратура,журналисти,медии...НИЩО.Небило техен проблем.Проверявайте и не плащайте!
tinamaneva
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 29 Апр 2011, 22:36

tinamaneva написа:......Спипах доблестните служители на КАТ да вписват лична банкова сметка,вместо истинската-плащаш с карта,банкомат,интернет и...гориш.Занимавах прокуратура,журналисти,медии...НИЩО.Небило техен проблем.Проверявайте и не плащайте!

Да бе, да ... И един мармот увива шоколад в станиол :roll: .....
А наказателното постановление и АУАН-а къде отиват? Сигурно в тая велика корупционна схема, създадена за да измъкне Вашите 100 лева, са включени всички в КАТ - от чистачката до началника ..... И всеки по веригата прибира по петак, а сметката е на някой конспиратор в банка на Кайманите... Ей, луд умора няма :lol: ....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Назад към Административно право