начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Връщане на отнета книжка за алкохол

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на отнета книжка за алкохол

Мнениеот mapioo » 27 Мар 2012, 02:00

Осъдиха ме на 8 месеца без книжка с алкохол над 1,2 промила.Знам,че трябва да премина психотест преди да ми върнат книжката,но се чудих дали трябва да се явявам отново на листовки и кормуване.Ще съм благодарен,ако някой може да ми отговори.Благодаря предварително :)
mapioo
Нов потребител

Re: Връщане на отнета книжка за алкохол

Мнениеот Гост. » 27 Мар 2012, 11:10

Доколкото си спомням, законодателят преценил, че емоцията с изпита за психологическа годност ти е достатъчен ( легенди се носят по този въпрос, като истината не е далеч от тях).
Без листовки и прочее. И алкохола настрана.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hobit » 27 Мар 2012, 22:36

Когато ти изтече наказанието отиваш в КАТ, там попълваш някаква бланка, плащаш такса и чакаш една седмица за заверка на този документ/ако си с връзки, става веднага/. Дотогава проучи кои са сертифицираните лаборатории за психотест и кои късат най-малко/съответно дават изпита от първия път/. В ДАИ не ходи, че там е машина за пари/освен ако не си с връзки/, струва си да платиш малко по-висока такса в някоя лаборатория, но да си вземеш изпита от първия път. Направо си питай в прав текст дали дават изпита от пръв път и какви документи искат за явяването, че този горния от КАТ май не се изисква от всички лаборатории.
hobit
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 28 Мар 2012, 02:27

Интересно.... В ДАИ съм се явявал 2 пъти на психотест в рамките на десетина години (за таксиметров шофьор и за кат. С) и винаги съм го взимал от първия път без намек за рушвети. Според мен теста е повече от елементарен и трябва да си много зле, за да не успееш да го преминеш.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот crane_law » 29 Мар 2012, 16:28

Явяваш се само на "психо". Необходимо е да се снабдиш с удостоверение от КАТ по две причини. Първо, да удостоверят, че наказанието ти е изтекло и второ, че се водиш на отчет в съответния регион(изискването на закона е да се явиш на психологическо изследване по местоотчет-мястото където ти е издадена книжката). Освен това ще ти трябва копие на съдебното решение(споразумение), за да е ясно, че действително попадаш в кръга на лицата, подлежащи на психологическо изследване(чл.343г НК)
ЗДвП Чл. 152. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията:
...
2. определя изискванията за психологическа годност на водачите на моторни превозни средства и условията и реда за психологическото изследване на:
...
в) (нова - ДВ, бр. 22 от 2007 г.) водачите, които са лишени от право да управляват моторно превозно средство на основание чл. 174, ал. 2, водачите, на които временно е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство по реда на чл. 171, т. 1, буква "а", както и на водачите, които са лишени от правото да управляват моторно превозно средство на основание чл. 343г от Наказателния кодекс;
Правото е за бдящия, не за спящия!
Аватар
crane_law
Младши потребител

Назад към Административно право