начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Акт за липса на винетен стикер

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за липса на винетен стикер

Мнениеот ludmil71 » 19 Юни 2012, 00:07

Здравейте,
отново с проблем, надявам се и този да разреша с ваша помощ.
Вчера на път за София, катаджии ме спират за проверка около Елин пелин. Съставят ми акт по чл. 139 ал 5 от ЗДВП за липса на винетка. Т.е нямам залепен стикер на предното стъкло.
Каква е случката: Няколко дни преди това си смених предно стъкло, защото се беше пукнало. Естествено преди смяната му отлепих стикерите с мисълта да ги залепя на новото стъкло. Да, ама не. Гражданската и ГТПто ги свалих що годе прилично, но винетката се скъса. Аз обаче си я прибрах в багажника, не я залепих на стъклото.Пазя си всички бележки от закупуването и, другата част от стикерчето, и скъсаната винетка.
Казах им на катаджиите че винетката ми е в багажника, те казаха, че не ги интересува, нямал съм винетка залепена на стъклото и ще пишат акт. Явно искаха пари, но нямах достатъчно в себе си, а бях с бебето и бързах и гледах да се оттърва по-бързо. Написаха си акта и си тръгнах.

Понеже знам че имам 3дневен срок за обжалване или възражения, бихте ли ме посъветвали как да формулирам възражението си? Искам утре да отида и да го подам. Имам си всички нужни бележчици, стикерчета, единствено не бях залепил винетния стикер на новото стъкло.
ludmil71
Младши потребител

Re: Акт за липса на винетен стикер

Мнениеот ludmil71 » 19 Юни 2012, 18:20

Ако бяхте чели внимателно, щяхте да забележите, че стикерите си ги отлепих сам, стъклото си сложих също сам. Не съм с две леви ръце, не ми се налага да ходя по майстори за да сменя едно стъкло. Имам си и старото стъкло така както е пукнато но едва ли е от значение.
Не виждам какъв е проблема, след като имам документ издаден на мое име от шел където съм купил въпросния стикер. Не съм залепил стикера , защото не прилича на нищо..просто е безсмислено.

Акта ми е по чл.139 ал 5, не по чл. 100, точно затова смятах да напиша възражение, защото смятам че описанието на нарушението не съответства на това в акта за установяване на админитсративно нарушение.
Член 139 ал 5 гласи:
Код за потвърждение: Избери целия код
Движението на определените в Закона за пътищата пътни
превозни средства по републиканските пътища се извършва след заплащане на винетна
такса по реда на чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата.
нещо което аз съм извършил, платил съм таксата. Пак повтарям, имам всички нужни документи за доказване на това.
А това явно искаха пари, всички знаем какво означава, ако сте шофьор както твърдите, би трябвало да сте наясно: Е колега какво да го правиме сега? Отговор: Ми не знам колега, той да реши. Моя отговор: Момчета, ако имах пари в себе си щях да почерпя. Полицая: А еми тогава ще пишеме акт.

Очаквах отговори в темата, не безсмислени изцепки.

Както и да е, написах и пуснах възражението си в КАТ, ако не бъда удовлетворен ще си търся правата по съдебен ред.
ludmil71
Младши потребител

Назад към Административно право