начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Изтекла ли е давността тук

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Изтекла ли е давността тук

Мнениеот nk7702n » 20 Юни 2013, 22:59

kuzdov написа:
e_varadinov написа:Чудя се: Тъп ли си? Прост ли си? Какъв човек си?.....

Извинявай, ама в качеството си на какъв си позволяваш подобно отношение? Както стана ясно веднага след първите ти "суперкомпетентни" мнения, хабер си нямаш от право и това, че ровиш из вики и гугъл и си подбираш текстове дето те кефят, не те правят капацитет и не ти дават право на обидни квалификации.

+1 Всъщност, представата ми за възпитан човек е именно такава - умереност в изказванията и толерантност към останалите във форума независимо колко са му симпатични.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 20 Юни 2013, 23:09

chinchilla написа:Февруари месец 2010 година, ми беше повдигнато обвинение по 343В ( каране без свидетелство ) .
Няма да издребнявам, че акта ми беше съставен съвсем не за без СУМПС, а за друго, също така, че постоянния ми адрес е неверен в акта.
Въпросът ми е - изтекло ли е по давност престъплението ?

До момента, делото не е започнало, нямам обв. акт , прекратявано е три пъти от съда ( след написването на обв.акт), за които аз не съм бил уведомяван, нито получавал - добре, че е дознателката водела дознанието, за да ме уведомява, че делото е прекратено и върнато за поправяне на процесуални грешки.

По мои изчисления, давността трябва да е изтекла след изминаване на тавана на члена плюс половината...тоест в случая 3 години.Прав ли съм ?

По посочения състав на чл. 343в наказанието е лишаване от свобода до две години. Давността за наказателно преследване е 3 години, а за изпълнение на наложеното наказание е пет години. / чл. 80 и 82 от НК /.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот chinchilla » 21 Юни 2013, 08:55

[/quote]
По посочения състав на чл. 343в наказанието е лишаване от свобода до две години. Давността за наказателно преследване е 3 години, а за изпълнение на наложеното наказание е пет години. / чл. 80 и 82 от НК /.[/quote]

Да разбирам ли, че след като няма присъда влязла в сила повече от 3 години, давността влиза в сила ?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Юни 2013, 15:52

Ха, сега де? :lol: ( аз моят отговор няма да коригирам- види ми се безмислено да (се) повтарям вече написаното).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот e_varadinov » 21 Юни 2013, 21:14

Аз пък ти казвам, че си тръгнал в грешната посока.
Дълбоко съм убеден, че най-вероятно не си на минус с точките, а защо е така не искам повече да споря с никои.

Независимо, че не искаш да ми отговориш, ще ти кажа какво е станало. Поискал си да ти се издаде дубликат на СУМПС. Отказано ти е и ти е отказано писнено. Дали са ти заповед която има някакви мотиви, а в диспозитива на заповедта: Отказвам издаването на СУМПС до отпадане на основанието.

Отказано ти е защото към заявлението не си приложил всичко което е било необходимо. Тази причина не е описана в мотивите на заповедта, а е написано, че си на минус с точките. Когато си подадеш заявлението и към него приложиш това което е нормативно предвидено, а не това което някой ти е казал, тогава ще ти дадат СУМПС.
Че декларация не си приложил не си, ама поне платил ли за исканата услуга?
Ако си платил колко платежни нареждания приложи :D :D :D ? И за какво? :D :D :D
e_varadinov
Младши потребител

Предишна

Назад към Административно право