начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Въпрос за валидност на лична карта

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за валидност на лична карта

Мнениеот lordbolton » 16 Ное 2013, 19:27

Здравейте, интересува ме какво е положението във връзка със следния казус: личната ми карта е от "стария" тип, издадена е през 2009 (точно преди да въведат нов тип лични карти) и е валидна до 2019г. Нали това, че не е от новия тип (тези, които са с черно-бяла снимка и т.н.) не налага смяната и? Доколкото си спомням, тогава се казваше, че стария тип лични карти не изискват моментална смяна и важат докато не изтече валидността им. Правилно ли съм разбрал? Причината да се допитам тук е понеже всички лични карти, които виждам по различни поводи, са все от новия тип. Разбирам, че при мен има изключение с карта издадена в "12 без 5", но все пак ми се струва, че в такъв случай би имало още хора със стария тип карти... Благодаря предварително на отговорилите по темата!
Последна промяна lordbolton на 16 Ное 2013, 19:32, променена общо 1 път
lordbolton
Нов потребител

Re: Въпрос за валидност на лична карта

Мнениеот sunshine_75 » 16 Ное 2013, 19:31

Всичко си Ви е наред на личната карта до датата, до която е валидна. Не се притеснявайте.
sunshine_75
Потребител

Назад към Административно право