начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Възможно ли е издаване на НП без АУАН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възможно ли е издаване на НП без АУАН

Мнениеот emolex » 29 Ное 2013, 18:14

Преди време се случи малък инцидент докато шофирах, уж се разбрахме с другата страна, но впоследствие се оказа, че се е жалвала в КАТ. Получих призовка от КАТ и след 10-ина дни трябва да ходя. Дочух, че е възможно при явяването ми в КАТ веднага да бъде издадено НП и наложени някакви санкции.
Въпросът ми е: Възможно ли е издаване на НП без издаден АУАН и ако това е противозаконно, как да го оспорвам? Питам, защото при последващото обжалване на НП в СРС, ако има издаден АУАН, мога да търся пороци и в него.
Предварително благодаря.
emolex
Младши потребител

Re: Възможно ли е издаване на НП без АУАН

Мнениеот kolegat » 29 Ное 2013, 18:48

Викат ви, за да ви се предяви АУАН за подпис. Ако желате, напишете си ел. поща, за да ви обясня по-подробно.
kolegat
Потребител

Мнениеот emolex » 30 Ное 2013, 21:52

emil1094@abv.bg, писах Ви на лична, но може би не сте го получили, понеже не намирам съобщението си в моята изходяща/изпратени кутия.
emolex
Младши потребител

Мнениеот iva_sh » 01 Дек 2013, 14:13

да, възможно е по реда на чл. 36, ал.2 от ЗАНН. Но вероятно вашият случай не е такъв.
iva_sh
Потребител

Мнениеот kolegat » 01 Дек 2013, 14:53

iva_sh написа:да, възможно е по реда на чл. 36, ал.2 от ЗАНН. Но вероятно вашият случай не е такъв.

Естествено, че не е, колежке. Господинът е писал, че става въпрос за ПТП.
kolegat
Потребител

Мнениеот emolex » 01 Дек 2013, 19:06

... и един допълнителен въпрос:

в ЗДвП чл.123 ал.1 т.3б е записано:
"... ако между участниците в произшествието има съгласие относно
обстоятелствата, свързани с него, те попълват своите данни в двустранен констативен
протокол за пътнотранспортното произшествие и съвместно уведомяват службата за
контрол на Министерството на вътрешните работи на територията, на която е настъпило
произшествието;"

Бихте ли ми казали в кой нормативен документ е уточнено времето от инцидента до уведомяването и ако не е, какво се приема за разумно (час, два, в рамките на работния ден, денонощие и т.н.).
За справка - инцидентът стана около 12ч на обяд, а аз бях отново на местопроизшествието (където беше и жалбоподателят- тъй като там му е работното място - и който вече беше подал жалбата до КАТ) в 13ч30мин.

Подобен въпрос с повече обяснения е постван от мое има в раздел "Взаимопомощ", но за съжаление досега там не намирам смислени отговори.
emolex
Младши потребител

Назад към Административно право