начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Въпрос, свързан с ПТП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос, свързан с ПТП

Мнениеот effi2014 » 24 Фев 2014, 19:48

Здравейте!
Преди 2 седмици младеж с книжка от 5 месеца ми отне предимство. При катастрофата пострада детето ми. В момента се води дознание за средна телесна повреда. Отидох да обявя щетата при застрахователя, но КАТ не ми дават протокол, защото се водело дознание. Моля помогнете - трябва ли КАТ да ми дадат протокол за ПТП или трябва да чакам констативен протокол от дознанието?
effi2014
Нов потребител

Re: Въпрос, свързан с ПТП

Мнениеот TheOldMan » 24 Фев 2014, 22:52

Естествено че трябва да ви дадат протокол. Той няма нищо общо с резултата от дознанието. Това е просто документ в който са изложени подробностите за възникването и последствията от ПТП.
Единствената причина която виждам да прозира в отказа да ви дадат проткол е че чакат нареждане как да изглежда ПТП-то... така че настоявайте да ви бъде даден възможно по-скоро и внимавайте какво пише в него. Подписвайте само ако сте 100% удовлетворен от написаното.
Срока за издаване на протокола наистина е 1 месец, но е странно такова забавяне, ако не се изискват някакви експертизи, допълнителни огледи на местопроизшествието...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Въпрос, свързан с ПТП

Мнениеот ivanov_p » 25 Фев 2014, 10:30

Искането се прави писмено и се пази входящия номер върху втори екземпляр на заявлението, със застрахователите също.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Административно право