Здравейте.
Вчера ме спряха за отнето предимство на пешеходец. Признах си директно вината и им казах да пишат акт. Погледнаха ми документите и полицая взе всичко със себе си в колата. След 2-3 минути ми ги даде и да съм чакал постановление до 2 седмици в КАТ. Но той ми върна талона, не ми предяви акта, т.е не съм запознат с описанито там, и не съм подписвал нищо. Възможно ли е, да ме е "пуснал" сплашвайки ме, или това е в реда нещата? Възразяването в тридневен срок къде се случва? В КАТ или РПУ? Ако пък отида, те ще ми предяват акта преди наказателното постановление? Как да постъпя в случая и мога ли да го оборя?
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт за пътно нарушение без подпис и предявяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Акт за пътно нарушение без подпис и предявяване
Най-вероятно само те е стреснал. Ти ще разбереш.
На акта трябва да има не един, а два твои подписа. Ето някакъв акт - за пример
Единия път - на самия акт като "Нарушител". Че си запознат със съдържанието и правиш "следните обяснения е възражения ....."
Отказа се удостоверява с подписи на свидетели.
После - на разписката за връчването. Тук отказ не е предвиден.
И на двете места се вписва И датата на подписването.
На акта трябва да има не един, а два твои подписа. Ето някакъв акт - за пример
Единия път - на самия акт като "Нарушител". Че си запознат със съдържанието и правиш "следните обяснения е възражения ....."
Отказа се удостоверява с подписи на свидетели.
После - на разписката за връчването. Тук отказ не е предвиден.
И на двете места се вписва И датата на подписването.
- jhoro
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|