начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Акт за пътно нарушение без подпис и предявяване

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за пътно нарушение без подпис и предявяване

Мнениеот sixb0nes » 16 Апр 2016, 11:59

Здравейте.
Вчера ме спряха за отнето предимство на пешеходец. Признах си директно вината и им казах да пишат акт. Погледнаха ми документите и полицая взе всичко със себе си в колата. След 2-3 минути ми ги даде и да съм чакал постановление до 2 седмици в КАТ. Но той ми върна талона, не ми предяви акта, т.е не съм запознат с описанито там, и не съм подписвал нищо. Възможно ли е, да ме е "пуснал" сплашвайки ме, или това е в реда нещата? Възразяването в тридневен срок къде се случва? В КАТ или РПУ? Ако пък отида, те ще ми предяват акта преди наказателното постановление? Как да постъпя в случая и мога ли да го оборя?
sixb0nes
Младши потребител

Re: Акт за пътно нарушение без подпис и предявяване

Мнениеот jhoro » 16 Апр 2016, 21:59

Най-вероятно само те е стреснал. Ти ще разбереш.
На акта трябва да има не един, а два твои подписа. Ето някакъв акт - за пример
Изображение
Единия път - на самия акт като "Нарушител". Че си запознат със съдържанието и правиш "следните обяснения е възражения ....."
Отказа се удостоверява с подписи на свидетели.
После - на разписката за връчването. Тук отказ не е предвиден.
И на двете места се вписва И датата на подписването.
jhoro
Активен потребител

Назад към Административно право