начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Наказателно постановление на починал за глоба от Кат

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателно постановление на починал за глоба от Кат

Мнениеот lilitoto » 07 Юни 2016, 22:28

Здавейте, моля помогнете по този казус, дайте съвет какво да направя.
Мой близък, който е починал 03.2013г., е глобен от Кат заради неплатена гражданска отговорност. Наследникът му получава призовка на 06.06.2016г. към наказателно производство от 2012г. Призовката е издадена на 17.05.2016г. Сумата, която трябва да се плати е 400лв, а наследникът е пенсионер с минимална пенсия от 150лв. Решението също така подлежи на обжалване до 20.06.2016г. Какво следва да направи, тази глоба е на починал човек и е абсолютна изненада, направо шок, и е непосилна за един пенсионер, нямащ средствата и енергията да води дела и да се бори..Благодаря на всеки отзовал се със съвет, очаквам коментари!
lilitoto
Нов потребител

Re: Наказателно постановление на починал за глоба от Кат

Мнениеот TheOldMan » 11 Юни 2016, 01:28

Глобата от страна на КАТ е наказателна, а не е с цел да се върнат някакви пари (както е случая със заем или кредит). За мен е изключително странно да се наказва наследника за административно нарушение на починал човек. Предполагам че има някакво недоразумение. Уведомете там с който успеете да се свържете, че човека е починал.
А ... от кой е тая призовка? От КАТ или от съд? Ако е от КАТ ... да си викат починалия... Ако е от съда вече не знам ...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Административно право