начало

Увеличение на цените за нощувка и храна в почивните бази на съдебната власт Увеличение на цените за нощувка и храна в почивните бази на съдебната власт

Обжалване на конкурс за академична длъжност пред ВАС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на конкурс за академична длъжност пред ВАС

Мнениеот doctorphd » 31 Мар 2025, 08:08

Здравейте,

Пише Ви Доктор Пенко Колев Папазов /Химически Науки, точка 4.2/ Високо ранкира с индекс 6 в Scopus и намиращ се на 5646 място в Nacional H-index Ranking/това е ранклиста, като при тенисистите/

Най-вероятно ще се наложи обжалване на конкурси за академична длъжност - Главен Асистент и/или Доцент пред ВАС. Както добре знаете, това е възможно задължително с Адвокат. Звъннах на няколко адвокати от София, но ударих на камък, такова дело не е водено в България, няма съдебна практика и никой адвокат не иска да ме представлява, дори не могат да ми предложат някой техен колега, тъй като няма адвокат, който е водил такова дело. Съдиите не знаят какво да правят, адвокатите също. Използва се ЗРАС, закон за развитието на академичния състав. Изложил съм мотиви за обжалване на конкурсите в 7-8 страници, но адвоката трябва все пак да се подготви за пред ВАС. Ако някой има желание.... Телефона ми е: 0889 50 80 33

Успешна Седмица!
Д-р Пенко К. Папазов
doctorphd
Нов потребител

Назад към Административно право